Tytti Yli-Viikarin sijainen Matti Okko kohtaa työssään poikkeukselliset odotukset. Nyt on kyse kansalaisten, poliittisten päättäjien sekä muiden sidosryhmien luottamuksesta. Odotukset viestintään, avoimuuteen ja osallistamiseen ovat erittäin korkeat.

VTV:n henkilöstö on kuormittunut ja epäluottamus kalvaa työyhteisöä, jolla ei ole selkeää johtajuutta eikä toiminnan suuntaa. Toimiva tie luottamukseen on hakea organisaatiossa yhteiset tulkinnat siitä, miten avoimia, proaktiivisia, kasvollisia ja osallistavia ollaan. VTV:ssä tarvitaan nopeasti yhteinen linjaus sen tärkeimmistä arvoista ja niiden toteutumisesta arjen valinnoissa ja viestinnässä. On tärkeää osallistaa koko henkilöstö siihen mukaan.

VTV:n toimintaympäristö on nyt erityisesti maineen ja luottamuksen johtamista.

Keskeiset odotukset sijaistavalle pääjohtajalle Matti Okolle ovat halu ja kyky

  • läpinäkyvään
  • proaktiiviseen
  • kasvolliseen
  • arvopohjaiseen
  • selkeään
  • ja osallistavaan

viestintään. Matti Okko reagoikin Twitterissä nopeasti tilanteeseen.

Julkisen sektorin johtaminen ei ole ollut koskaan niin kriittisen tarkastelun alla, kuin nyt. Viranomaistahot ovat yleisesti olleet koronakriisissä poliitikkojen lisäksi keskeisissä rooleissa ja se on saanut aikaan huomion kiinnittymisen heidän tapaansa toimia, viestiä sekä toteuttaa arvoja ja läpinäkyvyyden periaatteita.

Julkisilta organisaatioilta edellytetään palveluasennetta kaikilla viestimisen osa-alueilla ja siihen ei pelkästään viestintäasiantuntijoiden työ riitä. Onnistunut mainetyö on tiimityötä ja tässä tilanteessa pääjohtajan viestivä rooli on tärkeämpi kuin koskaan. ”Emme kommentoi” on mediallistuneessa toimintaympäristössä vääjäämätön tie uusiin kriiseihin.

Jukka Saksi
KTT, MBA, viestintä- ja tekoälykouluttaja
+358405018357
jukka.saksi@johtajaonmedia.fi

TILAA MAKSUTON UUDISTUSKIRJEENI

”Autan organisaatioita viestimään avoimesti ja hyödyntämään tekoälyä johtamisen, viestinnän ja arvojen vahvistamiseksi”.

Arvovalta-kirjan (2020) ja Johtaja on Media! -kirjan (2016) kirjoittaja. Toiminut yli 10 v johtamistehtävissä ennen yrittäjyyttä. Alunperin artesaani, jonka jälkeen aikuisopiskellut MBA ja kauppatieteiden tohtori. Väitöskirja finanssialan johtajuudesta (2013).

Löytyy Twitteristä, Linkedinistä, Facebookista, Instagramista,  TikTokista, Threadsista ja BlueSkysta. Linkit sisältöihin ja palveluihin löytyvät täältä.