Hoitajakato on ajankohtainen sote-sektorin ongelma, jonka taltuttamiseksi hoitajat osallistetaan 5.-25.2.2021 työnsä yhteiskehittämiseen uudella tavalla. Hoitajien mielipiteet ja kehittämisideat saadaan strukturoituun muotoon demokraattisesti ja nopeasti. 

Hoitajat kertovat kehittämisideansa anonyymisti ja arvioivat toisten antamia vastauksia

Viestintä- ja arvojohtamisen toimisto Johtaja on Media! toteuttaa 5.-25.2.2021 hoitajien (sosiaali- ja terveysalan hoito- ja potilastyötä tekevien) yhteiskehittämisen. 1-vaiheessa kartoitetaan hoitajien näkemyksiä valtakunnallisesti. Kumppaneina toimivat Diakonissalaitos ja Raahen seudun hyvinvointikuntayhtymä. 2-vaiheessa kevään 2021 aikana toteutetaan sote-organisaatiokohtaisia osallistamisia samalla metodilla.

Osallistamisella saadaan hoitajien aidot mielipiteet kolmeen kysymykseen:

  • Mitä arvostat sote-alan asiakas- ja hoitotyössä?
  • Miten sote-alan asiakas- ja hoitotyötä pitäisi konkreettisesti kehittää?
  • Mikä voisi ajaa hoitajia pois sote-alan asiakas- ja hoitotyöstä?

Yhteiskehittäminen toteutetaan Innoduel osallistamisen työkalulla. Hoitajat vastaavat anonyymisti ja arvioivat toisten antamia vastauksia. Se on helppo, nopea ja uudenlainen tapa saada suurenkin hoitajamäärän tärkeimmät mielipiteet strukturoituun muotoon.

Hoitajien aito ääni kuuluviin

1-vaiheen osallistaminen sulkeutuu 25.2.2021 klo 14 ja jo samana päivänä klo 15 julkaistaan TOP 5 -tulokset avoimessa Teams-infossa. Hankkeen vastuuhenkilönä toimii viestintäkonsultti Jukka Saksi. Hänen mukaansa tavoitteena on tehdä osallistuminen mahdollisimman helpoksi, antaa hoitajien näkemyksille aito arvo ja tarjota tietoa yhteiskuntaan asioista, joita hoitajat pitävät tärkeinä. ”Hienoa, että kumppanimme mahdollistivat hoitajien kuulemisen, vaikka kaikilla sote-toimijoilla on nyt kiirettä.”

2-vaiheessa kevään 2021 aikana toteutetaan organisaatiokohtaiset yhteiskehittämiset, jolloin pureudutaan halukkaiden sote-toimijoiden valitsemiin teemoihin. 2-vaiheen tulosten julkistamisesta ja hyödyntämisestä päättävät kyseiset sote-organisaatio itse. Saksi suosittelee hyödyntämään tilannetta ja kertomaan läpinäkyvästi tuloksista ja toimenpiteistä. ”Rohkaisen sote-työnantajia osallistamaan oman henkilökuntansa ja tarttumaan aidosti joihinkin kehittämisideoihin välittömästi resurssiensa puitteissa. Nyt on momentum toimia”.

Kaikki sosiaali- ja terveysalan hoitajat voivat osallistua

Annettuaan vastauksensa, hoitajat ohjataan sivulle, jossa he pääsevät näkemään sen hetkiset reaaliaikaiset tulokset. Samoin heillä on mahdollisuus tutustua kumppaneiden avoimiin työpaikkoihin. ”Haluamme kuunnella henkilökuntaamme ja alan työntekijöitä sekä olla kehittämässä hoitajatyötä entistä mielekkäämmäksi. Odotamme innolla vastauksia,” sanoo Diakonissalaitoksen henkilöstöjohtaja Mari Rautiainen.

Raahen seudun hyvinvointikuntayhtymän johtaja Marjukka Manninen toivottaa kaikki sote-sektorin hoitotyötä tekevät osallistumaan ideoiden tuottamiseen. ”Tiedämme, että kentällä on tosi hyviä isompia ja pienempiä ideoita. Niitä halutaan nyt aidosti kuulla ja valita joukosta sellaisia toimia, jotka voidaan toteuttaa arjessa mahdollisimman nopeastikin. Nyt ajatuksia ja ideoita peliin rohkeasti, näin pääset oikeasti vaikuttamaan.” 

Tulosten julkistaminen 25.2.2021 klo 15

Julkistamme tulokset 25.2.2021 klo 15-16 tiedotteella sekä Teams-kokouksessa, johon teemasta kiinnostuneet ovat tervetulleita.

Ilmoita sähköpostiosoitteesi jukka.saksi@johtajaonmedia.fi ja saat Teams-kutsun.

Lisätietoja osallistamisen prosessista antavat:

Johtaja on Media! – viestintäkonsultti Jukka Saksi

040-501 8357 / jukka.saksi@johtajaonmedia.fi

Diakonissalaitos – viestintäjohtaja Laura Niemi

050-373 8602/ laura.niemi@hdl.fi

Raahen seudun hyvinvointikuntayhtymä – sote-johtaja Marjukka Manninen

050-3900 066 / marjukka.manninen@ras.fi

Johtaja on Media! Oy on arvojen kiteyttämiseen ja osallistamiseen erikoistunut viestintätoimisto. Haluamme osaltamme rakentaa vahvempaa johtajuutta ja luottamusta sote-sektorille. Jos olet kiinnostunut johtajuudesta, arvoista ja viestinnästä, seuraa sisältöjämme TwitterissäLinkedinissäFacebookissaInstagramissa ja Youtubessa
Voit myös tilata uutiskirjeemme
 
  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.