Julkinen keskustelu työelämästä ei ole kovin innostavaa, joten suonet hetken mahdollisuuden valaa toiveikkuutta.

Kun astumme uuteen vuoteen, meillä on ainutlaatuinen tilaisuus kääntää katseemme kohti valoisampaa tulevaisuutta työelämässä. Vaikka olemme kohdanneet kiirettä, stressiä ja haasteita työyhteisöjen johtamisessa, haluaisin muistuttaa, että meillä on nyt käytössämme ennennäkemättömiä mahdollisuuksia tekoälyn myötä. Tämä teknologia ei vaadi suuria taloudellisia investointeja, eikä syvällistä teknistä osaamista, mutta sen vaikutus työelämään voi olla varsin mullistava.

Työn hallinnan tunne on vahvistunut

Henkilökohtaisesti olen kokenut, kuinka tekoälyn hyödyntäminen on lisännyt työviikkooni yhden päivän. Asiakaspalautteeni heijastaa työni laadun parantumista ja olen huomannut, kuinka stressi on vähentynyt ja hallinnan tunne työhön vahvistunut. En ole yksittäinen tapaus. Olen nähnyt samankaltaisia positiivisia muutoksia monissa johtajissa ja yrittäjissä, jotka ovat ottaneet tekoälyn osaksi työrutiinejaan.

Enemmän aikaa, vähemmän stressiä

Esimerkiksi, erään johtajan kokemus tekoälyn käytöstä kokousten valmistelussa ja raporttien tiivistämisessä on ollut silmiä avaava. Hän on kyennyt säästämään arvokasta aikaansa ja keskittymään olennaiseen. Toinen yrittäjä on hyödyntänyt tekoälyä tarjousten tekemisessä ja työprojektien raportoinnissa, mikä on vapauttanut hänen iltojaan ja vähentänyt työstä aiheutuvaa stressiä. Eräs johtaja hyödyntää tekoälyä hallituksen kokouksiin valmistautumiseen ja puheiden valmisteluun.

Aikaa tärkeimpiin asioihin

Tärkeää on huomata, että tekoälyn käyttöönotto ei ole vain työn tehokkuuden lisäämistä – se on myös mahdollisuus parantaa elämänlaatuamme. Vapautuva aika mahdollistaa sen, että voimme pitää itsestämme parempaa huolta, liikkua enemmän ja viettää aikaa läheistemme kanssa. Nämä tekijät yhdessä voivat merkittävästi parantaa sekä henkilökohtaista että yhteiskunnallista hyvinvointiamme.

Dialogista Joulua ja Toiveikasta Uutta Vuotta!

Haluankin luoda toivoa, että uusi vuosi 2024 tuo mukanaan uuden aikakauden työelämässämme, jossa mm. tekoälyn avulla luomme työympäristöjä, jotka ovat tehokkaampia, inhimillisempiä ja onnellisempia.

Toivotan kaikille Dialogista Joulua ja Parempaa Uutta Vuotta!

ps. Jos haluat testata tekemääni ChatGPT4-virtuaalista assistenttia, joka on kustomoitu viestintäjohtajan työn tueksi, hyödynnä vapaasti. Pääset käyttämään sitä linkistä.

Jukka Saksi
KTT, MBA, viestintä- ja tekoälykouluttaja
+358405018357
jukka.saksi@johtajaonmedia.fi

TILAA MAKSUTON UUDISTUSKIRJEENI

”Autan organisaatioita viestimään avoimesti ja hyödyntämään tekoälyä johtamisen, viestinnän ja arvojen vahvistamiseksi”.

Arvovalta-kirjan (2020) ja Johtaja on Media! -kirjan (2016) kirjoittaja. Toiminut yli 10 v johtamistehtävissä ennen yrittäjyyttä. Alunperin artesaani, jonka jälkeen aikuisopiskellut MBA ja kauppatieteiden tohtori. Väitöskirja finanssialan johtajuudesta (2013).

Löytyy Twitteristä, Linkedinistä, Facebookista, Instagramista,  TikTokista, Threadsista ja BlueSkysta. Linkit sisältöihin ja palveluihin löytyvät täältä.