Johtaja on Media! Oy:n toimitusjohtaja Jukka Saksi on kirjoittanut virkamiesjohtajille suunnatun 25-sivuisen johtajuusviestinnän oppaan, jota yhtiö jakaa maksutta siitä kiinnostuneille. Tavoitteena on saada Suomeen avoimempaa virkamiesviestintää.

Virkamiesjohtajalta odotetaan avointa viestintää

Julkisen sektorin johtajat pohtivat nyt paljon suhdettaan avoimuuteen, kertoo Saksi. ”Virkamiesjohto on suurten kysymysten äärellä ja tarve konkeettiselle johtajuusviestinnän oppaalle oli suuri. Erityisesti johdossa mietitään, miten toimitaan sosiaalisessa mediassa ja kuinka vältetään puuttumasta politiikkaan.”

Johtaja on Media! on johtajuuden tutkimus-ja viestintätoimistona valmentanut useita julkisen sektorin organisaatioita. ”Virkamiesjohtaja saa työnsä legitimiteetin kansalaisilta ja sidosryhmät odottavat häneltä rakentavaa johtajuusviestintää. Yhteiskunnassamme on käynnissä kulttuurillinen muutos, jossa läpinäkyvyys ja avoin viestintä luovat varmuutta toimia hankalissakin paikoissa. Vaatii rohkeutta murtaa vanhaa kulttuuria ja siihen haluamme rohkaista”, Saksi toteaa.

Opas hyödyntää myös Päivi Nergin kokemuksia

”Oppaan tekeminen oli mielessä jo kauan, mutta haastateltuamme blogiimme kollegani kanssa alivaltiosihteeri Päivi Nergiä, päätin saattaa oppaan valmiiksi. Nerg on toteuttanut rohkeasti kasvollista viestintää vaikeiden teemojen osalta ja myös niitä kokemuksia jaamme uudessa oppaassa.”

25-sivuinen opas oivalluttaa ymmärtämään mediallistumisen roolin ja ohjaa luomaan itselleen luontevan tavan monikanavaiseen virkamiesviestintään. Siinä käydään läpi eri media-areenoita, johtajuusviestinnän profiliointia, arvojen merkitystä viestinnässä sekä taklataan syitä viestimättömyyteen. Opas tarjoaa myös 10-askelman polun uskottavan sosiaalisen median presenssin luomiseen.

Opas on ladattavissa maksutta osoitteesta https://johtajaonmedia.fi/lataa-maksuton-virkamiesjohtajan-opas /

 

Verkkokurssi kiireiselle virkamiesjohtajalle

Johtaja on Media! on toteuttanut myös virkamiesjohtajille suunnatun verkkokurssin. Se auttaa viemään oppaan nostamia teemoja käytäntöön. Kurssi on henkilökohtainen ja se suoritetaan omaan tahtiin 12 kk:n ajanjaksolla. Saksin mukaan keskimäärin kurssin tekeminen vie 2-3 työpäivää. Kurssin hinta on 490 € + alv. Sisältöön voi tutustua tarkemmin Oppia.fi -verkkokaupassa.

Lisätietoa antaa Jukka Saksi, yhteystiedot alla.

Virkamiesjohtajan opas

Jukka Saksi
KTT, MBA, viestintä- ja tekoälykouluttaja
+358405018357
jukka.saksi@johtajaonmedia.fi

TILAA MAKSUTON UUDISTUSKIRJEENI

”Autan organisaatioita viestimään avoimesti ja hyödyntämään tekoälyä johtamisen, viestinnän ja arvojen vahvistamiseksi”.

Arvovalta-kirjan (2020) ja Johtaja on Media! -kirjan (2016) kirjoittaja. Toiminut yli 10 v johtamistehtävissä ennen yrittäjyyttä. Alunperin artesaani, jonka jälkeen aikuisopiskellut MBA ja kauppatieteiden tohtori. Väitöskirja finanssialan johtajuudesta (2013).

Löytyy Twitteristä, Linkedinistä, Facebookista, Instagramista,  TikTokista, Threadsista ja BlueSkysta. Linkit sisältöihin ja palveluihin löytyvät täältä.