Generatiivinen tekoäly kehittyy siinä mielessä hyvään suuntaan, että viime aikoina maksuttomiin versioihinkin on tullut erinomaisia ominaisuuksia, joista erityisesti johtamisen, viestinnän, HR:n, projektien ja markkinoinnin ammattilaiset hyötyvät työssään.

Paljon hyödyllisiä ominaisuuksia

Nyt ChatGPT:n ilmaisversion käyttäjä saa käyttöönsä uusia ominaisuuksia, jotka on aiemmin ollut vain maksullisen version saavutettavissa. Mm. näitä ominaisuuksia on nyt tarjolla valitsemalla käyttöön ChatGPT4o

  • nopeampi vastaaminen
  • mahdollisuus luoda kuvia ja analysoida niitä
  • pdf- ja kuvaliitteiden hyödyntäminen
  • pääsy gpt-storeen
  • gpt-assistenttien käyttö
  • pääsy tuoreeseen nettitietoon
  • suomenkielinen alkunäyttö

4o- versio näyttäisi olevan vähintään tuplasti nopeampi vastaamaan kuin maksullinen 4.0 -versio.

Muutama konkreettinen käyttövinkki

1) Huomioi, että jos sinulla on käytössäsi maksuton 3,5-versio, 4o-version käytössä on rajoituksia. Voit hyödyntää sitä maksutta 3-5 promptausta päivässä. Sen jälkeen sovellus siirtää sinut automaattisesti 3,5-versioon takaisin. Voit jatkaa sillä promptaamista, mutta et saa enää 4o-version ominaisuuksia käyttöösi ennen seuraavaa päivää.

2) Niinpä kannattaa käyttää 4o-versiota vain niissä prompteissa, jolloin tarvitset parempia ominaisuuksia, kuten liitteiden, kuvien, kuvioiden tai gpt-assistenttien käyttö. Voit sujuvasti vaihtaa versioiden välillä ja käyttää 4o-versiota vain näissä tärkeimmissä prompteissa. Siten säästät rajallista käyttöä tärkeimpiin prompteihisi.

3) Jos sinulla on käytössä maksullinen 4.0-versio (20 €/kk), voit hyödyntää 4o-version ominaisuuksia lähes rajattomasti. Ainakaan itselläni ei rajat ole tulleet vielä vastaan.

Kokeile uusia ominaisuuksia maksutta

Pääset testaamaan uutta versiota kirjautumalla ChatGPT:en http://chat.openai.com ja valitsemalla vasemmalta ylävalikosta (kts. kuva alla) ChatGPT4o.

Liitteiden hyödyntäminen 4o-versiossa

Yksi konkreettinen hyöty on analysoida erilaisia liitteita, kuten pdf-tiedostoja, kuvioita ja kuvia. Se onnistuu klikkaamalla (kuva alla) liitä-ikonia aivan kuten muissakin sovelluksissa tehdään.

Vinkki: Voit liittää samaan aikaan useammankin liitteen ja pyytää esimerkiksi niissä olevien sisältöjen yhdistelemistä tai vertailua.

Tarjous tekoälykoulutuksista syksylle?

Jos haluat saada räätälöidyn tarjouksen johtoryhmälle, hallitukselle, esihenkilöille, viestintätiimille tai muulle tietotyötä tekevälle ryhmälle tekoälykoulutuksesta, ota vapaasti minuun yhteyttä.

Lupaan lähettää räätälöidyn tarjouksen vuorokauden sisällä siitä (ma-pe kesäkuun ja elokuun aikana, heinäkuussa viikon sisällä), kun olen saanut siihen liittyen tarvittavat tiedot käyttööni. Eli päätöksenteko on siten minun puoleltani tehty helpoksi.

Voit lähettää yhteydenottopyynnön tästä, vastata tähän mailiin, soittaa tai varata teams-palaverin kalenteriisi alla olevasta linkistä.

Jukka Saksi
KTT, MBA, viestintä- ja tekoälykouluttaja
+358405018357
jukka.saksi@johtajaonmedia.fi

TILAA MAKSUTON UUDISTUSKIRJEENI

”Autan organisaatioita viestimään avoimesti ja hyödyntämään tekoälyä johtamisen, viestinnän ja arvojen vahvistamiseksi”.

Arvovalta-kirjan (2020) ja Johtaja on Media! -kirjan (2016) kirjoittaja. Toiminut yli 10 v johtamistehtävissä ennen yrittäjyyttä. Alunperin artesaani, jonka jälkeen aikuisopiskellut MBA ja kauppatieteiden tohtori. Väitöskirja finanssialan johtajuudesta (2013).

Löytyy Twitteristä, Linkedinistä, Facebookista, Instagramista,  TikTokista, Threadsista ja BlueSkysta. Linkit sisältöihin ja palveluihin löytyvät täältä.