| Viestintävalmennukset

Viestinnän arvovallankumous – Löydä luonteva tyyli palvella viestinnällä

Kuinka monta kertaa olet törmännyt haasteeseen, jossa viestintä ei toimi odotetulla tavalla johtoryhmässäsi tai tiimissäsi?

Tervehdys!
Olen Jukka Saksi, viestintävalmentaja, erikoistunut johdon ja viestintätiimien sparraamiseen. Käytän työssäni apuna tekoälyä ja koulutan sitä myös asiakkailleni.

Olen erikoistunut juuri näiden viestinnän esteiden poistamiseen ja viestinnän tehostamiseen organisaatioissasi. Valmennukseni jälkeen asiakkaani ovat kokeneet merkittäviä muutoksia ymmärryksessä ja toteutuksessa viestinnän roolista.

Outi Hohti, viestintäjohtaja, SOK

”Jukan supervoima valmennuksessa on osallistava ote. Valmentaja helposti rakastuu omiin teeseihinsä, mutta Jukka toi uusia ajatuksia ja oivalluksia nimenomaan MEILLE. Siinä toteutui palvelevan johtamisen idea, yhdistyi ulkoisen maailman signaalit organisaation omaan toimintaan”.

Raija Korhonen, Kuopion kaupungin viestintä ja markkinointi

”Kiitos todella mielenkiintoisesta ja innostavasta aamupäivästä! Porukat olivat täysillä mukana ja ryhmätöissä saatiinkin jo ihan oikeaan tekemiseenkin hyviä testauksia ja osin jo ratkaisujakin, mitä voidaan suoraan hyödyntää”.

Matkani artesaanista kauppatieteiden tohtoriksi ja valmentajaksi

 • Monipuolinen tausta: Olen alun perin koulutukseltani artesaani, jolla on myyntityökokemusta ja yli 10 vuoden johtamiskokemus. Olen opiskellut työn ohessa itseni kauppatieteiden tohtoriksi johtamisesta ja MBA-tutkinnon asiantuntijayrityksen johtamisesta.
 • Kirjailija ja tutkija: Olen kirjoittanut kolme kirjaa johtamisesta, viestinnästä ja arvoista. Lisäksi olen toteuttanut 10 tutkimusta viestintäyrittäjyyteni aikana, joista viimeisimmät käsittelevät tekoälyn vaikutuksia viestintään ja journalismiin, arvojen vaikutusta rekrytointiin, sekä arvoja kuntakentässä.
 • Käytännön kokemus: Viestin aktiivisesti eri some-kanavissa, teen tiedotteita, kirjoitan blogeja ja olen twiitannut X:ssä lähes 40.000 kertaa.

Laaja kokemus monenlaisista asiakkuuksista

 • Olen auttanut monia asiakkaita onnistumaan johtamisessa, viestinnässä ja arvojen hyödyntämisessä paremmin. Niitä ovat esimerkiksi SOK, OP-Ryhmä, Verohallinto, Kuopion, Orimattilan, Porvoon, Kauniaisten ja Järvenpään kaupungit, Kempeleen, Merikarvian ja Tammelan kunnat, Eksote, Vantaa-Kerava ja Keusote -hyvinvointialueet, Tamro, Veho, ALD Automotive, Hoivatie, Kauppakamari, Lowell, Kuntaliitto, Sininauha, Rinnekotisäätiö, XAMK, VAMK ja monet muut…

Mitä sinä saat viestintävalmennuksesta?

 • Yksilöllinen ja osallistava valmennus: Autan sinua ja tiimiäsi löytämään oman viestintätyylinne ilman syyllistämistä tai vähättelyä.
 • Käytännönläheiset ja monipuoliset menetelmät: Valmennukseni koostuvat ennakko- ja välitehtävistä, työpajoista, alustuksista, vinkkien jakamisesta ja keskusteluista. Valmennusten jälkeen asiakkaani saavat maksuttomia oppaita aiheisiin liittyen.
 • Tekoälyn hyödyntäminen: Opetan arkijärkisesti, miten voit käyttää tekoälyä viestinnän sisältöjen ideointiin, luomiseen ja parantamiseen.
 • Oivallat viestinnän tärkeän roolin johtamisessa.
 • Opit tunnistamaan ja ylittämään viestinnän esteet.
 • Saat käytännön työkaluja viestinnän tehostamiseen ja selkeyttämiseen.
 • Opit hyödyntämään sosiaalista mediaa tehokkaasti ja turvallisesti.
 • Vahvistat työyhteisösi yhteenkuuluvuutta ja teet siitä kiinnostavamman työpaikan.
 • Yhdistät viestinnän sujuvasti arjen johtamiseen ja yhteisön arvoihin.

Mitä asiakkaani sanovat viestintävalmennuksesta?

Jarno Kinnunen, viestintäpäällikkö, Hoivatie

”Jukan osallistava ja mukaansatempaava valmennus johtajuusviestinnästä innosti esihenkilöitämme pohtimaan viestinnän merkitystä esihenkilötyössä. Sparrauksella saimme vahvistusta ja erinomaisia työkaluja viestintäkulttuurimme rakentamiseen, jossa arvoilla ja oman työn näkyväksi tekemisellä on iso rooli. Vahva suositus!”

Christoffer Masar, kaupunginjohtaja, Kauniainen

”Jukka on avannut ja opettanut, kuinka johtaminen on viestintää ja miten johtaja paremmalla viestinnällä on myös parempi johtaja, miten parannetaan henkilöstön hyvinvointia ja sitä kautta koko organisaation menestymistä. Eli tavallaan viestintää HR-ja johtamisnäkökulmasta”. 

Hanna Hurmola-Remmi, hallinto- ja kehitysjohtaja, Heinola

”Saimme lisättyä esihenkilöiden ymmärrystä viestinnän tärkeydestä ja esteistä, tämä herättänyt ajatuksia jatkokehittämisestä ja tarpeesta pohtia mm. resurssien käyttöä sekä viestinnän suunnitelmallisempaa toteuttamista”.

Tuulia Matilainen, viestintäpäällikkö, Tampereen Hiippakunta

”Johtamiskoulutusta on paljon tarjolla, mutta muiden organisaatioiden kokemuksen kautta syntyneestä näkökulmasta saatu tieto vahvistaa sitä, antaa tukea ja kannustaa ajattelemaan myös toisin. Jukka ei yrittänytkään tarjota ”juuri tälle erityisryhmälle räätälöityä”, vaan käsitteli asiaa johtamisena ja sen viestintänä ilman ennakko-oletuksia”. 

Heli Komulainen, viestintäjohtaja, Järvenpää

”Meidän näkökulmastamme Jukka pystyi tarjoamaan vastauksen esim. kysymykseen, miten johtaa koko kaupungin henkilöstön työroolin viestintä arvoista ja strategiasta?”

Näkemyksiäni mediassa

 • Menetelmäni, tutkimukseni ja visioni: Olen herättänyt kiinnostusta mediassa. Minua on haastateltu aiheisiin liittyen laajasti, muun muassa Helsingin Sanomissa, Kauppalehdessä, Taloussanomissa, YLE:llä, Kuntalehdessä ja monissa muissa medioissa.
 • Mediaosaaminen: Olen oppinut paljon median ja journalismin toiminnasta selvitystenikautta sekä siitä, miten saada viesti tehokkaasti läpi mediassa.

Asiakkaideni menestystarinat:

 • Valmennettavani Ajatusjohtajaksi: Valmensin Tamron toimitusjohtajaa Kai Kaasalaista, joka valittiin Vuoden Ajatusjohtajaksi. Monet asiakkaistani ovat edenneet yhä merkittävämpiin johtamistehtäviin Suomessa ja ulkomailla. Keskeistä heille on ollut löytää oma luontevansa ja luottamusta herättävä tapa viestiä ja johtaa.

Älä jää telineisiin – Ota yhteyttä minuun!

Toteutan valmennuksia ja puheenvuoroja osallistavasti ja eri osapuolia kunnioittavasti. Ketään ei ”kyykytetä” valmennuksissani, vaan erilaisia mielipiteitä arvostetaan. Rohkaisen myös rakentavaan viestinnän sävyyn ja opetan siihen keinoja vaikeissakin teemoissa. Valmennukseni toteutetaan selkeällä Suomen kielellä, ilman akateemisia tai teknisiä kikkailuja.

Jos edellä mainittu resonoi, ota yhteyttä ja kerro valmennuksiin liittyvistä toiveistasi ja tavoitteistasi. Anna minun auttaa sinua ja organisaatiotasi viestinnän ja johtamisen haastavimmissa tilanteissa, jotka määrittävät lopulta menestyksen.

Miten tästä eteenpäin? Varaa maksuton kartoituskeskustelu

Ehdotan, että varaat sinulle sopivan ilmaisen 30 min Teams-kartoituskeskustelun, jossa esittelen konkreettisesti esimerkkien kautta, millä metodilla valmennan ja sparraan viestimään paremmin. Voit jättää kalenterivarauksen yhteydessä minulle viestin siitä, mikä asia erityisesti sinua viestintään liittyen kiinnostaa tai mietityttää. Annan sen ratkamisemiseen keskustelussamme näkökulmia ja ehdotuksia.

Kartoituskeskustelu on sinulle maksuton, eikä edellytä koulutusteni tilaamista, mutta se tarjoaa sinulle konkreettisia vinkkejä. Nähdään Teamsissä!

Varaa aika kalenterista

Jukka Saksi
KTT, MBA, viestintä- ja tekoälykouluttaja
+358405018357
jukka.saksi@johtajaonmedia.fi

TILAA MAKSUTON UUDISTUSKIRJEENI

”Autan organisaatioita viestimään avoimesti ja hyödyntämään tekoälyä johtamisen, viestinnän ja arvojen vahvistamiseksi”.

Arvovalta-kirjan (2020) ja Johtaja on Media! -kirjan (2016) kirjoittaja. Toiminut yli 10 v johtamistehtävissä ennen yrittäjyyttä. Alunperin artesaani, jonka jälkeen aikuisopiskellut MBA ja kauppatieteiden tohtori. Väitöskirja finanssialan johtajuudesta (2013).

Löytyy Twitteristä, Linkedinistä, Facebookista, Instagramista,  TikTokista, Threadsista ja BlueSkysta. Linkit sisältöihin ja palveluihin löytyvät täältä.