Lataamon tietomurto on saanut somessa yksilöt ja yhteisöt lupaamaan #enlue #enjaa. Tätä samaa odotetaan kaikilta viestijöiltä, ettei mikään taho lähde rahankaan takia polkemaan yhteiskunnallisia arvoja. Olisi tärkeää, että kaikki vastuulliset mediat viestisivät sitoumuksestaan, etteivät ne jaa tietomurron avulla hankittuja potilastietoja, eikä sitä pitäisi tehdä kenenkään muunkaan. Sillä voisi olla vaikutusta myös siihen, etteivät muutkaan tahot jakaisi niitä. Tämä on vastuullisille journalisteille itsestään selvää, mutta rikoksen uhreille ehkä ei ole. Nyt he tarvitsevat kaiken tuen.

Terapian käytössä ei ole mitään hävettävää

Tässä rikoksessa on kyse poikkeuksellisesta raukkamaisuudesta. Voisiko tämä potilastietoihin liittyvä kiristys olla karmeudessaan myös yhteiskuntaamme eheyttävä asia? On tärkeää, että tuomme kaikissa tilanteissa esille, ettei terapian käytössä ole mitään hävettävää. Kukaan ei selviä tästä elämästä ilman apua. Voimme muuttaa rikoksen uhreja puolustaessamme samalla mahdollisesti vinoutunutta kulttuuriamme niin työyhteisöissä kuin siiviilielämässämme.

Ollaan johtajuuden, arvojen ja viestinnän haasteiden ytimessä

Tietomurto-asia heijastuu vääjäämättä myös työyhteisöihin. Jokainen johtaja ja viestintävastaava joutuu pohtimaan, miten asiaan suhtaudutaan, miten mahdollisia työyhteisössä työskenteleviä tuetaan ja minkälaisia linjauksia aiheeseen liittyen tehdään. Miten rakennetaan luottamusta. Ollaan haastavalla tavalla johtajuuden, arvojen ja viestinnän ytimessä.

Jos haluat vaihtaa aiheesta ajatuksia, ota vapaasti yhteyttä.

Kaikesta huolimatta turvallista syksyä!


Jukka Saksi
viestintävalmentaja ja tietokirjailija
+358405018357
jukka.saksi@johtajaonmedia.fi

Auttaa kiteyttämään arvoja ja viestimään luottamusta herättävästi. Konsultoi työyhteisöjä osallistamisen prosesseissa.

Arvovalta-kirjan (2020) ja Johtaja on Media! -kirjan (2016) kirjoittaja. Toiminut 15 vuotta esimies- ja johtamistehtävissä ennen siirtymistään viestintäyrittäjäksi. Alunperin artesaani, jonka jälkeen aikuisopiskellut MBA-tutkinnon ja väitellyt tohtoriksi johtajuudesta. Väitöskirja finanssialan johtajuuden murroksesta (2013).

Löytyy somesta nimellä @JukkaSaksi. Linkit kaikkiin sisältöihin löytyvät täältä.

PYYDÄ YHTEYDENOTTOA