| Tekoälykoulutukset – Päivä lisää aikaa työviikkoon

Tekoäly muuttaa tapaa tehdä työtä – Löydä luonteva ja tehokas tapa johtaa ja viestiä tekoälyn avulla paremmin

”Generatiivisesta tekoälystä tuntuvat puhuvan kaikki. Ilmeisesti siihen kannattaisi tutustua, mutta ei ole ollut aikaa ja se tuntuu vaivalloiselta”…

Kuulostaako ajatus tutulta? Minulla on ongelmaan ratkaisu. Osaan nimittäin asettua asiakkaideni saappaisiin, koska en koe olevani teknisesti lahjakas, enkä edes kiinnostunut teknologiasta. Mutta olen löytänyt siitäkin huolimatta tekoälystä ystävällisen assistentin, joka on auttanut ja tehostanut työtäni merkittävästi.

Olen saanut tekoälyn avulla päivän lisää aikaa työviikkooni ja parantanut samalla työni laatua.

Olen rakentanut konseptin, jonka avulla autan organisaatioita tekoälymatkalle niin, että se tapahtuu koko tiimiä osallistavasti ja matkaa kiinnostavasti tarinallisten. Silloin organisaatiostasi tulee entistä kiinnostavampi työnantaja, palveluntuottaja ja yhteistyökumppani.

Jos haluat tietää, miten se tapahtuu myös sinun organisaatiollesi, lue eteenpäin…

Tervehdys!

Olen Jukka Saksi, tekoälykouluttaja, erikoistunut johdon ja viestintätiimien sparraamiseen. Koulutan asiakkaitani löytämään luontevat ja konkreettiset tavat hyödyntää tekoälyä arjen johtamis- ja viestintätyössä. Ilman akateemisia tai teknisiä hienouksia. Selkeällä Suomen kielellä.

Koulutusteni jälkeen asiakkaani ovat kokeneet merkittäviä muutoksia aiheen ymmärryksessä ja löytäneet välittömästi työtään parantavia työkaluja arkeen. Metodini avulla henkilöstö on osallistettu tekoälymatkalle mukaan ja muutosmatkaa on alettu tarinallistamaan avoimesti. Sillä tavoin muutospelot on muutettu uteliaisuudeksi ja valppaudeksi.

Raija Korhonen, Kuopion kaupungin viestintä ja markkinointi

”Kiitos todella mielenkiintoisesta ja innostavasta aamupäivästä! Porukat olivat täysillä mukana ja ryhmätöissä saatiinkin jo ihan oikeaan tekemiseenkin hyviä testauksia ja osin jo ratkaisujakin, mitä voidaan suoraan hyödyntää”.

Matkani artesaanista kauppatieteiden tohtoriksi ja valmentajaksi

 • Monipuolinen tausta: Olen alun perin koulutukseltani artesaani, jolla on myyntityökokemusta ja yli 10 vuoden johtamiskokemus. Olen opiskellut työn ohessa itseni kauppatieteiden tohtoriksi johtamisesta ja MBA-tutkinnon asiantuntijayrityksen johtamisesta.
 • Vahvuutena muutosjohtaminen, viestintä ja arvot: Tekoälymurros herättää myös pelkoja ja epävarmuuksia. Pystyn taustani vuoksi tukemaan organisaatiosi johtoa siinä, että tekoälymatka toteutetaan osallistavasti ja avoimesti viestien, jolloin muutospeloistasiirrytään uteliaisuuteen ja valppauteen.
 • Kirjailija ja tutkija: Olen kirjoittanut kolme kirjaa johtamisesta, viestinnästä ja arvoista. Lisäksi olen toteuttanut 10 tutkimusta viestintäyrittäjyyteni aikana, joista viimeisimmät käsittelevät tekoälyn vaikutuksia viestintään ja journalismiin, arvojen vaikutusta rekrytointiin, sekä arvoja kuntakentässä. Olen kirjoittanut myös oppaan tekoälymatkan aloittamisesta työyhteisössä.
 • Käytännön kokemus: Vaikka olen epäteknologinen ihminen, hyödynnän generatiivista tekoälyä päivittäin työssäni, koulutan sitä, teen aiheesta tutkimuksia, kirjoituksia, oppaita ja osallistun aktiivisesti aiheeseen liittyvään keskusteluun.

Laaja kokemus monenlaisista asiakkuuksista

 • Olen auttanut monia asiakkaita onnistumaan johtamisessa, viestinnässä, tekoälyn ymmärtämisessä ja arvojen hyödyntämisessä paremmin. Niitä ovat esimerkiksi Telia, SOK, OP-Ryhmä, Verohallinto, Kuopion, Orimattilan, Porvoon, Kauniaisten ja Järvenpään kaupungit, Kempeleen, Merikarvian ja Tammelan kunnat, Eksote, Vantaa-Kerava ja Keusote -hyvinvointialueet, Tamro, Veho, ALD Automotive, Hoivatie, Kauppakamari, Lowell, Kuntaliitto, Sininauha, Rinnekotisäätiö, XAMK, VAMK ja monet muut…

Mitä tekoälykoulutus pitää sisällään?

 • Yksilöllinen ja osallistava valmennus: Autan sinua ja tiimiäsi löytämään oman tavan hyödyntää tekoälyä johtamisen ja viestinnän tukena.
 • Toimialan ja organisaation erityispiirteet: Huomioin koulutuksissani edustamasi organisaation ja sen toimialan erityispiirteet, jolloin keskitymme alusta lähtien koulutuksessa niihin. Emme opettele pullanpaistoreseptien promptausta.
 • Käytännönläheiset ja monipuoliset menetelmät: Valmennukseni koostuvat keskustelevista työpajoista, konkreettisista esimerkeistä, tekoälytyökalujen harjoittelemisesta vinkkien jakamisesta ja yksilö- ja ryhmätöistä, joissa hyödynnämme tekoälyä. Valmennusten jälkeen asiakkaani saavat maksuttomia oppaita aiheisiin liittyen.
 • Toimii etänä ja paikan päällä: Koulutusmetodini on sellainen, että se toimii aivan yhtä hyvin niin Inarissa kuin Hangossakin, koska oppiminen ja oivaltaminen onnistuu Teamsin kautta yhtä hyvin kuin paikan päälläkin. Asiakkaiden kokemukset ovat molemmista yhtä hyviä.
 • Eroon muutospeloista: Metodini avulla muutokseen liittyvät epävarmuudet muuttuvat inspiraatioksi, uteliaisuudeksi ja valppaudeksi.
 • Riskien ja rajoitteiden tunnistaminen: Tekoälyn käyttöön liittyy myös riskejä, jotka tunnistetaan koulutuksissa.

Miten sinä hyödyt tekoälykoulutuksesta?

 • Oivallat tekoälyn tärkeän roolin johtamisessa, viestinnässä ja markkinoinnissa.
 • Opit tunnistamaan tekoälyn tarjoamat mahdollisuudet konkreettisesti.
 • Opit tunnistamaan asiat, joita tekoälyn kanssa EI pidä tehdä.
 • Tehostat ajankäyttöäsi, luot parempia kokouksia ja koulutuksia tekoälyä hyödyntämällä.
 • Säästät aikaasi tekemällä tiivistelmiä, koonteja ja raportteja tekoälyllä.
 • Tuotat laadukkaampia ja vaikuttavampia viestejä aiempaa nopeammin.
 • Pääset valkoisen paperin kammosta eroon.
 • Lisäät ryhmätöiden ja kokousten luovuutta, tehokkuutta ja selkeyttä.
 • Vahvistat työyhteisösi yhteenkuuluvuutta ja teet siitä kiinnostavamman työpaikan tekoälyllä tuotettujen sisältöjen avulla.
 • Yhdistät viestinnän sujuvasti arjen johtamiseen ja yhteisön arvoihin.

Mitä yleisöni on sanonut puheenvuoroistani tekoäly-seminaareissa?

”Olipa silmiä avaava ja selkeä esitys siitä, miten tekoäly muuttaa johtamista ja viestintää. Inspiroi kovasti ja aloitan tekoälyyn tutustumisen välittömästi”.

”Erinomaisia käytännön esimerkkejä siitä, miten generatiivisen tekoälyn käytön aloittaminen ja hyödyntäminen johtajan ja viestijän arjessa onkin helppoa. Jukan tapa käsitellä asioita arkijärkisesti avasi silmäni”.

”Olin aika skeptinen tekoälyteemaan liittyen etukäteen, mutta Jukan esitys aiheesta oivallutti ymmärtämään, että emme voi työyhteisössämme jättää näitä mahdollisuuksia käyttämättä. Kiitos siitä silmien avauksesta!”

Näkemyksiäni mediassa

 • Menetelmäni, tutkimukseni ja visioni: Olen herättänyt kiinnostusta mediassa. Minua on haastateltu aiheisiin liittyen laajasti, muun muassa Markkinointiuutisissa, Mikrobitissä ja monissa muissa medioissa.
 • Mediaosaaminen: Olen toteuttanut selvityksen siitä, miten tekoäly vaikuttaa journalismiin ja oppinut paljon median toiminnasta sekä siitä, miten tekoälyaikakaudella saada viesti tehokkaasti läpi mediassa.

Asiakkaideni oivallukset:

 • Tekoäly osaksi ryhmätyötä ja kokouksia: Yksi merkittävä ja inspiroiva oivallus koulutuksissa on ollut se, miten tekoälyn käyttö muokkaa tiimin ryhmädynamiikkaa, kun sitä käytetään oppieni mukaan ryhmätöissä ja kokouksissa. Se luo uusia näkökulmia, ideoita ja tuo selkeyttä. Eräs viestintä- ja markkinointitiimi päättikin koulutukseni lopussa, että alkavat käyttää tekoälyä jatkossa kaikissa kokouksissaan.

Älä jää telineisiin – Ota yhteyttä minuun!

Toteutan valmennuksia ja puheenvuoroja osallistavasti ja eri osapuolia kunnioittavasti. Niissä ketään ei ”kyykytetä”, vaan erilaisia mielipiteitä arvostetaan. Rohkaisen kokeilemaan ja testaamaan erilaisia ideoita, tietoturva huomioiden. Valmennukseni toteutetaan selkeällä Suomen kielellä, ilman akateemisia tai teknisiä kikkailuja.

Jos edellä mainittu resonoi, ota yhteyttä ja kerro toiveistasi ja tavoitteistasi. Anna minun auttaa sinua ja organisaatiotasi tekoälyn muutosmatkalla niin, että toteutatte sen osallistavasti ja tarinallistatte sen kiinnostavasti.

Kokonaisvaltainen tekoälykoulutus onnistuu myös

Jos sinä tai tiimisi haluatte oppia luomaan myös laadukkaita ja erottuvia tekoälykuvia, voidaan tekstipohjaisiin koulutuksiin yhdistää mainosgraafikko Miika Saksin tekoälykuvien koulutus.

Olemme pitäneet Miikan kanssa yhteisiä työpajoja viestintä- ja markkinointiimeille. Niissä minä koulutan ymmärtämään tekoälymurroksen johtamisen ja viestinnän periaatteita, sekä hyödyntämään ChatGPT:tä ja Bingiä. Miika kertoo mitä kaikkea Midjorney:llä voi kuvien suhteen tehdä ja miten laadukkaita kuvia tehdään.

Miten tästä eteenpäin? Varaa maksuton kartoituskeskustelu

Ehdotan, että varaat sinulle sopivan ilmaisen 30 min Teams-kartoituskeskustelun, jossa esittelen konkreettisesti esimerkkien kautta, miten johtajat ja viestijät voivat hyödyntää generatiivista tekoälyä. Voit jättää kalenterivarauksen yhteydessä minulle viestin siitä, mikä asia erityisesti sinua tekoälymatkaan liittyen kiinnostaa tai mietityttää.

Demo on sinulle maksuton, eikä edellytä koulutusteni tilaamista, mutta se tarjoaa sinulle konkreettisia vinkkejä. Nähdään Teamsissä!

Varaa aika kalenterista

Jukka Saksi
KTT, MBA, viestintä- ja tekoälykouluttaja
+358405018357
jukka.saksi@johtajaonmedia.fi

TILAA MAKSUTON UUDISTUSKIRJEENI

”Autan organisaatioita viestimään avoimesti ja hyödyntämään tekoälyä johtamisen, viestinnän ja arvojen vahvistamiseksi”.

Arvovalta-kirjan (2020) ja Johtaja on Media! -kirjan (2016) kirjoittaja. Toiminut yli 10 v johtamistehtävissä ennen yrittäjyyttä. Alunperin artesaani, jonka jälkeen aikuisopiskellut MBA ja kauppatieteiden tohtori. Väitöskirja finanssialan johtajuudesta (2013).

Löytyy Twitteristä, Linkedinistä, Facebookista, Instagramista,  TikTokista, Threadsista ja BlueSkysta. Linkit sisältöihin ja palveluihin löytyvät täältä.