Katsellessamme taaksepäin viimeiseen vuosikymmeneen, olemme todistaneet merkittäviä muutoksia johtamisessa, viestinnässä ja markkinoinnissa. Nämä muutokset ovat kietoutuneet yhä tiiviimmin arvoihin, vastuullisuuteen, avoimuuteen ja läpinäkyvyyteen.

Mutta, mitä tulevaisuus tuo tullessaan? Generatiivinen tekoäly on yksi tärkeimmistä muutoksen tekijöistä. Oma kokemukseni johtajuuden tutkimisesta ja johtamistyöstä on näyttänyt, että tekoälyllä on merkittävä rooli tulevaisuuden muovaajana.

Tekoäly tarjoaa konkreettisia hyötyjä nopeasti

Tekoäly voi auttaa säästämään aikaa, synnyttämään uusia ideoita, tuomaan rakennetta ja lisäämään luovuutta työhömme. Se on erityisen arvokas työkalu ryhmätöissä ja strategiatyössä, kuten koulutuskokemukseni ovat osoittaneet. Valmentamani johtoryhmät, viestintä- ja markkinointitiimit sekä esihenkilöryhmät, ovat havainneet, miten tekoälyn käyttö ryhmätöissä ja strategian kehittämisessä muokkaa ryhmädynamiikkaa uudella tavoin.

Tärkeää on aina kuitenkin muistaa, että tekoäly on vain avustaja – ihminen on vastuussa tekemisistä ja sisällöistä.

Tekoäly auttaa vahvistamaan omia arvoja

Omassa valmennustoiminnassani olen omaksunut periaatteen, että kunnioitan valmennettavia kaikissa tilanteissa. Rakentava ja ystävällinen viestintätapa, niin sisäisesti kuin ulkoisesti, on jatkuva tavoitteeni. Olen huomannut, että tekoäly voi olla erinomainen apu viestinnän sävyn hienosäätämisessä.

Tekoälyä voi opettaa tarjoamaan ehdotuksia, jotka heijastavat omaa arvomaailmaani ja varmistamaan, että tärkeät arvoni toteutuvat viestinnässäni ja markkinoinnissani. ChatGPT:n kaltaiset työkalut tukevat myös ystävällistä kommunikaatiota, mikä on erityisen tärkeää nykyisessä maailmantilanteessa ja osin kireässä some-keskustelukulttuurissa.

Tarjoan ilmaisen tekoly-demon

Jos toimit johtamistehtävissä, etkä ole vielä lähtenyt tekoälymatkalla organisaatiosi tai tiimisi kanssa, suosittelenkin sinua varaamaan maksuttoman tekoäly-demon kanssani.

Tässä demossa näytän konkreettisesti, miten voit hyödyntää tekoälyä johtamisessa ja viestintätyössäsi, säästäen aikaa ja tehostaen prosessejasi. Kokemukseni mukaan oikein hyödynnettynä tekoäly voi vapauttaa lähes yhden työpäivän viikossa lisää. Haluaisin auttaa sinua oivaltamaan, miten tämä on mahdollista. Demo ei maksa mitään, eikä edellytä palveluideni ostamista, mutta tarjoaa hyödyllisiä vinkkejä ajan säästöön.

Kannustan – kokeilkaa tekoälyä erityisesti ryhmätöissä

Seuraavat kymmenen vuotta tulevat olemaan jännittäviä ja tekoälyllä on siinä keskeinen rooli. Aloitetaan matka yhdessä kohti mukavampaa, tuottavampaa ja hyvinvointia vahvistavaa työelämää, hyödyntäen tekoälyn tarjoamia mahdollisuuksia. Jos haluat tietää tarkemmin johdon ja esihenkilöiden tekoälykoulutuksista, löydät sen täältä.

ps. Otsikkokuva tehty tekoälyllä.

Jukka Saksi
KTT, MBA, viestintä- ja tekoälykouluttaja
+358405018357
jukka.saksi@johtajaonmedia.fi

TILAA MAKSUTON UUDISTUSKIRJEENI

”Autan organisaatioita viestimään avoimesti ja hyödyntämään tekoälyä johtamisen, viestinnän ja arvojen vahvistamiseksi”.

Arvovalta-kirjan (2020) ja Johtaja on Media! -kirjan (2016) kirjoittaja. Toiminut yli 10 v johtamistehtävissä ennen yrittäjyyttä. Alunperin artesaani, jonka jälkeen aikuisopiskellut MBA ja kauppatieteiden tohtori. Väitöskirja finanssialan johtajuudesta (2013).

Löytyy Twitteristä, Linkedinistä, Facebookista, Instagramista,  TikTokista, Threadsista ja BlueSkysta. Linkit sisältöihin ja palveluihin löytyvät täältä.