En ota kantaa politiikkaan, vaan haluan herättää pohtimaan kulttuurimme suhdetta markkinointiin. En näkisi ongelmaa siinä, että suomalainen poliitikko edistää suomalaisia tuotteita maailmalla liikkuessaan, kunhan hän ei saa siitä taloudellista hyötyä ja toiminta on läpinäkyvää. Proaktiivinen viestintä pelastaisi monelta kohulta.

Pelon ja väärinymmärryksen kulttuuri estää menestymistä

Eikö ole hyvä, että suomalaisia brändejä edistetään? Niin kai muutkin tekevät oman maansa tuotteille. Nyt on vaarana se, että kukaan poliitikoistamme tai virkamiehistämme ei uskalla kertoa brändeistämme mitään, vaikka meidän pitäisi markkinoida niitä yhteisellä rintamalla ylpeästi. Kyllä kait omaa maata saa markkinoida? Yleisen mielensä pahoittamisen, tahallisen väärinymmärtämisen ja pelon kautta on alkanut rakentumaan kulttuuri, joka estää maatamme menestymästä muutenkin vaikeassa ajassa.
PYYDÄ TARJOUS VALMENNUKSESTA

Tarvitsemme enemmän yhteiskunnallista arvokeskustelua

Oli sitten kyse vaatteista, koruista tai teknologiasta, jokainen myyty suomalainen tuote vaikuttaa jollain tavoin maamme työllisyyteen ja hyvinvointiin. Läpinäkyvässä markkinoinnissa ei ole mitään hävettävää. Ehkä tarvitsemme yhteiskunnassamme aiheeseen liittyvää arvokeskustelua enemmän.

Jukka Saksi
KTT, viestintä- ja arvovalmentaja
+358405018357
jukka.saksi@johtajaonmedia.fi

Valmentaa organisaatioita teemoissa johtajuus, arvot ja viestintä.

Arvovalta-kirjan (2020) ja Johtaja on Media! -kirjan (2016) kirjoittaja. Toiminut yli 10 v esimies- ja johtamistehtävissä ennen viestintäyrittäjyyttä. Alunperin artesaani, jonka jälkeen aikuisopiskellut MBA ja kauppatieteiden tohtori. Väitöskirja finanssialan johtajuuden murroksesta (2013).

Löytyy Twitteristä, Linkedinstä, Instagramista ja Mastodontista. Linkit kaikkiin sisältöihin löytyvät täältä.

Voit tilata Jukan sparraamaan alla olevasta linkistä!

PYYDÄ YHTEYDENOTTOA
Opas Arvoihin