Sinikka Salo toimii sote-muutosjohtajana STM:ssä. Hän halusi jo Oulun apulaiskaupunginjohtajana viestiä suoraan asukkaille heille tärkeistä sosiaali- ja terveyspalveluista. Sinikka tunnisti tarpeen, mutta pohti, kuinka se tehtäisiin.

 ”Kutsuimme Jukka Saksin sparraamaan kaupunginjohtoa siitä, miten sosiaalisen median avulla voi viestiä ja vaikuttaa. Opin suuntaamaan ammattiminäni Twitteriin, yritysviestit LinkedIn’iin ja Facebookissa kirjoittelu on ollut enemmän henkilökohtaisesta näkökulmasta.” 

Johtajuusviestintä osaksi muutosjohtajien valmennusta

Nykyisessä kansallisen sote-muutoksen johtajan roolissa Sinikka on kokenut some-viestinnän suoran vaikuttamisen mahdollisuudet positiivisena voimavarana. Työssä on tärkeää kyetä laajasti kertomaan sote-uudistuksen etenemisestä. Se otettiin STM:ssä Sinikan johdolla osaksi koko Suomen sote-muutosjohtajien valmennusta.

Käytän some-viestintään aikaa, koska näen sen tärkeänä työni vaikuttavuuden kannalta. Se auttaa minua tavoittamaan huomattavasti laajemman joukon erilaisia henkilöitä. Seuraan itse myös erilaisten ihmisten some-julkaisuja ymmärtääkseni meneillään olevaa yhteiskunnallista keskustelua. Unohtamatta tietenkään yhteydenpitoa perheen ja henkilökohtaisten ystävien kesken.

Sinikka Salo

Hyödynnä Johtaja on Media! -sisältöjä

Saiko Sinikan kannustava esimerkki pohtimaan johtajuusviestintää omalle kannallesi? Hyödynnä vapaasti sivuillamme ilmaisia sisältöjä, kuten muita referenssitarinoita, blogeja, henkilöhaastatteluja ja oppaita. Voit tutustua myös palvelujemme sisältöihin.

Kuntajohtajan opas

Jukka ja JarmoJukka Saksi ja Jarmo Rosenberg

Jukka Saksi: 040-501 8357 / jukka.saksi@johtajaonmedia.fi
Jarmo Rosenberg: 044 061 0925 / jarmo.rosenberg@johtajaonmedia.fi