Suomen kesä alkoi tänä vuonna poikkeuksellisen aikaisin, ainakin jos sitä arvioidaan säätilojen kautta. Juhannuksen kynnyksellä on ajankohtaista nostaa esille loman ja sitä myöten palautumisen merkitys. Itsensä loppuun polttanut ja yltiöstressaantunut johtaja on merkittävä riski niin viestinnällisesti kuin koko organisaation työhyvinvoinninkin kannalta.

Mahdollisuus tuulettaa ajatuksia

Olen saanut sparrata teemaan liittyen satojen johtajien kanssa, tutkinut johtajuutta ilmiönä ja itsekin harjoitellut johtamista. Tietynlainen riittämättömyyden tunne on kaikille vastuullisille johtajille tuttu asia. Aika ei yksinkertaisesti riitä kaikkien haluttujen asioiden toteuttamiseen. Koska tärkeimmille tulee kuitenkin riittää aikaa, priorisoinnin rooli kasvaa. Rohkaisen varmistamaan, että saat johtajana myös itse aikaa palautua ja ”tuulettaa ajatuksiasi”.

Pomo lomalla – organisaatiosta nousee uudenlaista johtajuutta

Kannustan pitämään lomia myös sen takia, että organisaatioissa nousee usein esiin uudenlaista johtajuutta silloin, kun johtaja on hieman pidempään lomalla. Ihmisten on pakko ottaa tavallista suurempaa roolia, koska he eivät voi kysyä vastauksia kaikkiin haasteisiin johtajalta. He joutuvat luottamaan omaan harkintakykyynsä, koska tiettyjä päätöksiä on tehtävä arjessa, oli pomo paikalla tai ei.

Johtajuusviestinnästä tukea arjen päätöksiin

Usein vastauksia kiperiin kysymyksiin saadaan organisaation arvoista. Mitä selkeämmin arvot on viestitty konkreettisten arjen valintojen kautta, sitä paremmin ne tukevat arjen päätöksentekoa. Niistä saa tukea esimerkiksi viestintään, esimiestyöhön, asiakkaiden kohtaamiseen ja oman työn johtamiseen. Mitä paremmin organisaatio on kärryillä siitä, mitä ylin johto ajattelee organisaation tulevaisuudesta, arvoista, kulttuurista ja strategisista suuntaviivoista, sitä vähemmän toimintatapoja täytyy arpoa.

Johtaja on Media! -sisällöt eivät lomaile

Vireä ja työn ulkopuolisia ajatuksia saanut johtaja kykenee tarjoamaan hyvää johtamispalvelua. Myös Johtaja on Media! lomailee vähintäänkin heinäkuun ajan, jotta olisimme terässä tukeaksemme asiakkaidemme johtajuusviestintää. Sisältömme eivät kuitenkaan lomaile, vaan blogeja, johtajahaastatteluja ja oppaita voi hyödyntää 24/7/365. Ehkä saat niistä rentoa inspiraatiota muun lomapuuhastelun lomaan.

Toivotan kaikille johtajuuden osallisille mukavaa kesää ja unohtumattomia hetkiä Suomen suvessa!

 

Toimitusjohtajan opas

Jukka Saksi
toimitusjohtaja, KTT, MBA

+358405018357
jukka.saksi@johtajaonmedia.fi
@JukkaSaksi

PYYDÄ YHTEYDENOTTOA