Pomon loma nostaa esiin uutta johtajuutta

By | 2018-06-20T15:11:15+00:00 kesäkuu 20th, 2018|Artikkelit|

Suomen kesä alkoi tänä vuonna poikkeuksellisen aikaisin, ainakin jos sitä arvioidaan säätilojen kautta. Juhannuksen kynnyksellä on ajankohtaista nostaa esille loman ja sitä myöden palautumisen merkitys. Itsensä loppuun polttanut ja yltiöstressaantunut johtaja on merkittävä riski niin viestinnällisesti kuin koko organisaation työhyvinvoinnin kannalta.

Mahdollisuus tuulettaa ajatuksia

Olen saanut sparrata teemaan liittyen satojen johtajien kanssa, tutkinut sitä ja itsekin harjoitellut johtamista. Tietynlainen riittämättömyyden tunne on kaikille vastuullisille johtajille tuttu asia. Aika ei yksinkertaisesti riitä siihen, että voisit toteuttaa kaikkia haluamiasi asioita. Koska tärkeimmille tulee kuitenkin riittää aikaa, nousee prioriointi arvoonsa. Rohkaisen varmistamaan, että saat johtajana myös itse aikaa palautua ja voit tuulettaa ajatuksiasi pois työn imusta.

Pomo lomalla – organisaatiosta nousee uudenlaista johtajuutta

Kannustan pitämään lomia myös sen takia, että organiaatioissa nousee usein uudenlaista johtajuutta silloin, kun johtaja on hieman pidempään lomalla. Ihmisten on pakko ottaa tavallista suurempaa roolia, koska he eivät voi kysyä vastauksia kaikkiin haasteisiin johtajalta. He joutuvat luottamaan omaan harkintakykyynsä, koska tiettyjä päätöksiä on tehtävä arjessa, oli pomo paikalla tai ei.

Johtajuusviestinnästä tukea arjen päätöksiin

Usein vastauksia kiperiin kysymyksiin saadaan organisaation arvoista. Mitä selkeämmin arvot ovat viestitty konkreettisten arjen valintojen kautta, sitä paremmin ne tukevat arjen päätöksentekoa. Sitä enemmän niistä saa tukea esimerkiksi viestintään, esimiestyöhön, asiakkaiden kohtaamiseen ja oman työn johtamiseen. Mitä paremmin organisaatio on kärryillä siitä, mitä ylin johto ajattelee organisaation tulevaisuudesta, arvoista, kulttuurista sekä strategisista suuntaviivoista, sitä vähemmän niitä täytyy arpoa.

Johtaja on Media! -sisällöt eivät lomaile

Vireä ja työn ulkopuolisia ajatuksia saanut johtaja kykenee tarjoamaan hyvää johtamispalvelua. Myös Johtaja on Media! lomailee heinäkuun, jotta olemme terässä tukeaksemme asiakkaidemme johtajuusviestintää. Sisältömme eivät kuitenkaan lomaile, vaan blogeja, johtajahaastatteluja ja oppaita voi hyödyntää 24/7/365. Ehkä saat niistä rentoa inspiraatiota muun kesäpuuhastelun lomaan.

Toivotan kaikille johtajuuden osallisille mukavaa kesää ja unohtumattomia hetkiä Suomen suvessa!

@JukkaSaksi