Tavastani poiketen kirjoitan  nyt politiikkaan liittyen. Ytimessä kuitenkin tähtäin vahvempaan johtajuuteen ja luottamukseen.

Poliittisia virkanimityksiä on perusteltu sillä, että asia vaatisi lain muutoksen. En ole juristi, mutta rohkenisin olla eri mieltä. Miksi tarvitsee muuttaa lakia, kun voi muuttaa käyttäytymistä? Näyttäisi, että julkisesti kaikki puolueet vastustavat asiaa, mutta tilaisuuden tullen kuitenkin toteuttavat poliittisia nimityksiä itse.

Omalla esimerkillä konkreettinen askel muutokseen

Mikä tahansa puolueista voisi näyttää esimerkkiä ja jättää tekemättä poliittisen virkanimityksen seuraavalla kerralla, kun siihen avautuu mahdollisuus. Se olisi konkreettinen askel muutokseen.

Julkinen sektori tarvitsee parhaat mahdolliset johtajat

Virkamiesjohtajiksi tulisi valita aina pätevin, osaavin ja arvopohjaltaan sopivin johtaja. Puoluekirja ei saa olla valinnassa etu. Se ei saisi olla myöskään loputon rasite, koska joskus politiikassa mukana ollut saattaa olla silti huippujohtaja.

Virkamiesjohtamisen maine vahvistuu teoilla

Virkamiesjohtamisen maine on saanut viime vuosina isoja kolauksia. Poliittisesti valittu henkilö saa tehdä luottamuksensa eteen kaksin verroin työtä. Leima voi haitata työssä onnistumista merkittävästi. Nyt puolueilla olisi mahdollisuus tehdä konkreettinen arvoteko ja palvelus julkisen sektorin johtamiselle muuttamalla maan tapaa. Se olisi vahva viesti vastuullisuudesta.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Kirjoittajasta:

Jukka Saksi     

viestintävalmentaja ja tietokirjailija

+358405018357

jukka.saksi@johtajaonmedia.fi

Auttaa kiteyttämään arvoja ja viestimään luottamusta herättävästi. Konsultoi työyhteisöjä osallistamisen prosesseissa.

Arvovalta-kirjan (2020) ja Johtaja on Media! -kirjan (2016) kirjoittaja. Toiminut 15 vuotta esimies- ja johtamistehtävissä ennen siirtymistään viestintäyrittäjäksi. Alunperin artesaani, jonka jälkeen aikuisopiskellut MBA-tutkinnon ja väitellyt tohtoriksi johtajuudesta. Väitöskirja finanssialan johtajuuden murroksesta (2013).

Löytyy somesta nimellä @JukkaSaksi. Linkit kaikkiin sisältöihin löytyvät täältä.

PYYDÄ YHTEYDENOTTOA