Kerron tässä artikkelissa 6 kokemukseni mukaan parasta ryhmätyökysymystä johdon ja esihenkilöiden viestintävalmennuksiin. Ne ovat toimineet hyvin sekä etänä että paikan päällä pidetyissä valmennuksissa. Toivottavasti saat niistä hyötyä.

Parhaat ryhmätyökysymykset johtajien ja esihenkilöiden viestintävalmennuksiin:

  • Millä viestintätoimilla voimme vähentää henkilöstömme huolia ja rakentaa luottamusta?
  • Millä viestintätoimilla voimme vähentää asiakkaidemme huolia ja rakentaa luottamusta?
  • Minkälaisia viestinnän esteitä tunnistamme?
  • Miten työyhteisömme arvot tulisi näkyä viestinnässämme?
  • Millä tavoin voimme rohkaista kollegoitamme viestimään?
  • Minkälainen viestinnän sävy meillä tulisi olla?

Johdon ja esihenkilöiden viestintävalmennukset voivat olla tehokkaita ja inspiroivia myös etänä. Tässä esimerkiksi palaute toteutettamastani etävalmennuksesta:

Jarno Kinnunen, viestintäpäällikkö, Hoivatie: Jukan osallistava ja mukaansatempaava valmennus johtajuusviestinnästä innosti esihenkilöitämme pohtimaan viestinnän merkitystä esihenkilötyössä. Sparrauksella saimme vahvistusta ja erinomaisia työkaluja viestintäkulttuurimme rakentamiseen, jossa arvoilla ja oman työn näkyväksi tekemisellä on iso rooli. Vahva suositus!

Miten etävalmennuksesta saa vuorovaikutteisen?

Voi syntyä kysymys, että voiko etävalmennuksista saada samaan aikaan vuorovaikutteisia, inspiroivia ja hyödyllisiä? Eikö ihmiset tylsisty niissä ja eikö heidän keskittyminen herpaannu nopeasti?

Valmentajan puhuttava johdon kielellä ja ymmärrettävä johtamiskontekstia

Tiedän kokemuksesta, että se on mahdollista, kun valmennukset suunnitellaan hyvin. On erityisen tärkeää, että valmentaja ymmärtää johtamisen toimintaympäristöä, siihen liittyviä tulospaineita ja yksinäisyyden tunnetta.

Jotta valmennettavat ovat vastaanottavaisia uusille oivalluksille, täytyy valmentajan puhua johtajien kielellä ja kyetä oivalluttamaan, että viestintä on oleellinen työkalu johtamisen tavoitteiden saavuttamiseen. Liian vahvasti viestintä-kärjellä lähestyminen tuottaa monissa tapauksissa vain torjuntareaktion.

Jos haluat keskustella aiheesta organisaatiosi kohdalla, varaa vapaasti linkistä kalenteriisi kartoituskeskustelu.

Jukka Saksi
KTT, MBA, viestintä- ja tekoälykouluttaja
+358405018357
jukka.saksi@johtajaonmedia.fi

TILAA MAKSUTON UUDISTUSKIRJEENI

”Autan organisaatioita viestimään avoimesti ja hyödyntämään tekoälyä johtamisen, viestinnän ja arvojen vahvistamiseksi”.

Arvovalta-kirjan (2020) ja Johtaja on Media! -kirjan (2016) kirjoittaja. Toiminut yli 10 v johtamistehtävissä ennen yrittäjyyttä. Alunperin artesaani, jonka jälkeen aikuisopiskellut MBA ja kauppatieteiden tohtori. Väitöskirja finanssialan johtajuudesta (2013).

Löytyy Twitteristä, Linkedinistä, Facebookista, Instagramista,  TikTokista, Threadsista ja BlueSkysta. Linkit sisältöihin ja palveluihin löytyvät täältä.

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.