Myyntijohto pohtii kuumeisesti, kuinka saadaan potentiaalisten sekä olemassa olevien asiakkaiden huomio ja luottamus. Miten päästään heidän verkkokalvoilleen valtavassa informaatiotulvassa? Miten tavoittaa asiakkaiden mielenkiinto, kun toimintaympäristö on murroksessa koronan ja muiden muutosten vuoksi?

Onko asiakkaat unohdettu arvokeskusteluissa?

Olen sparrannut monen myynti- ja liiketoimintajohtajan kanssa nykymyynnin haasteista. Näyttäisi, että arvot ovat vielä varsin hyödyntämätön myynnin kasvattamisen potentiaali. Yrityksissä puhutaan aiheesta, mutta arvokeskustelu liitetään havaintojeni mukaan pääosin siihen, mikä rooli arvoilla on työyhteisön sisällä. On hyvä, että arvot tulevat yhä useammin esiin johtamisessa ja rekrytoinnissa, mutta onko asiakkaat unohdettu arvopohdinnoissa?

Tiedätkö mitä arvoja asiakkaasi pitää tärkeänä?

Onkin ajankohtaista pysähtyä pohtimaan, tiedämmekö aidosti, minkälaisia arvoja tavoiteasiakkaamme pitävät tärkeinä? Oletammeko tietävämme ne, jolloin on riskinä, että ”oksennamme” myyntiargumentointiamme asiakkaillemme, mutta emme kuuntele heidän arvokäsityksiään aidosti. Mitä kilpaillumpi toimiala on kyseessä, sitä enemmän arvojen kaltaiset asiat vaikuttavat asiakkaidemme valintoihin jopa enemmän kuin raha. Erityisesti b2b-myynnissä se sisältää valtavan potentiaalin.

PYYDÄ TARJOUS VALMENNUKSESTA

Läpinäkyvä arvoviestintä osaksi myynnin johtamista

Mitä myynnin johto voisi tilanteesa tehdä? Suositten ottamaan arvot osaksi myynnin johtamisen järjestelmää ja keskustelua. Niin, että yrityksen omat arvot ovat kaikille myynnissä selkeitä, niiden merkitys arjen tekoihin ymmärretään yhteisesti ja arvoista osataan kertoa mahdollisimman konkreettisin esimerkein asiakkaille. Erityisen tärkeää on antaa asiakkaille mahdollisuus kertoa omista arvoistaan. Parhaimmillaan yrityksen tuotteet ja palvelut tukevat asiakkaille tärkeiden arvojen toteutumista. Sitä kautta saadaan sitoutumista ja merkityksellisyyttä. 

Työkaluja arvopohjaisen myynnin johtamiseen 4.11.2020

Asiakkaat ja yrityksen muut sidosryhmät tekevät 2020-luvulla enemmän arvopohjaisia valintoja kuin koskaan aikaisemmin. Jos haluat kehittää arvopohjaisen myynnin johtamista, tutustu 4.11.2020 etävalmennukseen. Valmennuksen tavoitteena on löytää tapoja arvoja ja viestintää hyödyntäen, joilla yrityksesi myynti kasvaa ja kannattaa myös poikkeusolosuhteissa. Tutustu valmennukseen linkistä!

Tiedoksesi, että uusi Arvovalta-kirja käsittelee arvojen hyödyntämistä monipuolisesti. Lue lisää arvovalta.fi!

Jukka Saksi
KTT, viestintä- ja arvovalmentaja
+358405018357
jukka.saksi@johtajaonmedia.fi

Valmentaa organisaatioita teemoissa johtajuus, arvot ja viestintä.

Arvovalta-kirjan (2020) ja Johtaja on Media! -kirjan (2016) kirjoittaja. Toiminut yli 10 v esimies- ja johtamistehtävissä ennen viestintäyrittäjyyttä. Alunperin artesaani, jonka jälkeen aikuisopiskellut MBA ja kauppatieteiden tohtori. Väitöskirja finanssialan johtajuuden murroksesta (2013).

Löytyy Twitteristä, Linkedinstä, Instagramista ja Mastodontista. Linkit kaikkiin sisältöihin löytyvät täältä.

Voit tilata Jukan sparraamaan alla olevasta linkistä!

PYYDÄ YHTEYDENOTTOA
  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.