Hyvää johtamista on peräänkuulutettu erityisesti sote-sektorilla, kunnissa ja urheilun parissa. Odotukset johtajia kohtaan ovat korkealla, aivan kuten niiden kuulukin olla.

Olen saanut havaita niin johtajana kuin johtajien valmentajana, kuinka onnistunut johtaminen edellyttää myös sitä, että ihmiset antavat mahdollisuuden johtaa itseään hyvin. Parhaatkaan johtajien ”kevätjuhlaliikkeet” eivät auta, jos johtamista ei kehitetä yhteispelillä.

Johtajuus kuuluu työyhteisössä kaikille

Kannustankin johtoa selvittämään, minkälainen johtaminen auttaisi työyhteisön ihmisiä onnistumaan työssään. Odotuksia selvittäessä suosittelen kysymään myös, mitä henkilöstö olisi itse valmis tekemään sen eteen, että yhteisössä on hyvä työskennellä. Rohkenisinkin ajatella, että johtajuus kuuluu työyhteisössä kaikille, jokainen voi osoittaa johtajuutta esimerkiksi kantamalla vastuuta ja olemalla näkemyksellinen. Hyvä johtajuus rakentuu siis yhteispelissä, jossa meillä on erilaisia rooleja ja vastuita.

Parasta maabrändityötä

Suomella on kehittyneenä ja arvolatautuneena yhteiskuntana kaikki mahdollisuudet siihen, että meidät tunnistetaan oikeudenmukaisesta ja osallistavasta johtamisesta. Mielestäni parasta maabrändityötä onkin, että Suomea ja suomalaisia yhteisöjä suositellaan kokemusten pohjalta työn tekemisen, asumisen ja investointien kohteeksi.

Kannustan kaikkia suomalaisia työyhteisöjä sektorista riippumatta, luomaan osallistavia johtamislupauksia tulevien haasteiden voittamiseksi.

Jos haluat keskustella muutosjohtajuudesta ja siihen liittyvistä mahdollisuuksista, ota vapaasti yhteyttä.

Jukka Saksi
KTT, MBA, viestintä- ja tekoälykouluttaja
+358405018357
jukka.saksi@johtajaonmedia.fi

TILAA MAKSUTON UUDISTUSKIRJEENI

”Autan organisaatioita viestimään avoimesti ja hyödyntämään tekoälyä johtamisen, viestinnän ja arvojen vahvistamiseksi”.

Arvovalta-kirjan (2020) ja Johtaja on Media! -kirjan (2016) kirjoittaja. Toiminut yli 10 v johtamistehtävissä ennen yrittäjyyttä. Alunperin artesaani, jonka jälkeen aikuisopiskellut MBA ja kauppatieteiden tohtori. Väitöskirja finanssialan johtajuudesta (2013).

Löytyy Twitteristä, Linkedinistä, Facebookista, Instagramista,  TikTokista, Threadsista ja BlueSkysta. Linkit sisältöihin ja palveluihin löytyvät täältä.

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.