”Olet varmaan tosi kiireinen?”

Tuon lauseen olen kuullut viime aikoina monta kertaa. Moni olettaa, että minulla on jatkuvasti kiire.

Ehkä se johtuu siitä, että viestin aktiivisesti eri kanavissa, kirjoitan blogeja, uutiskirjeitä, mielipidekirjoituksia ja jaan kokemuksia valmennuksistani. Näkökulmasta katsottuna näyttää siltä, että teen paljon ja nopeasti, mikä usein yhdistetään kiireeseen.

Onko kiireeestä puhuminen opittu tapa vai totta?

Ehkä kiireestä puhuminen on joillekin myös tapa ja kiirettä luodaan tunteesta, että oltaisiin tärkeitä.

Mutta totuus on kohdallani aika toisenlainen. En koe olevani kiireinen.

Itse asiassa olen saanut tekoälyn käytön myötä viimeisen 1,5 vuoden aikana enemmän hallinnan tunnetta työhöni liittyen kuin koskaan aikaisemmin. Kalenterissani on nyt enemmän tilaa kuin pitkään aikaan, ja voin keskittyä entistä paremmin niihin asioihin, jotka todella ovat tärkeitä.

Tekoälyn tuomat edut eivät rajoitu vain tehtävien nopeuttamiseen. Se on antanut minulle mahdollisuuden optimoida ajankäyttöäni ja priorisoida tehtäviäni tavalla, joka tukee hyvinvointiani ja tehokkuuttani.

Olen saanut mahdollisuuden keskittyä syvällisemmin niihin asioihin, jotka ovat todella merkityksellisiä, ja samalla vähentää häiriötekijöitä, jotka aiemmin vievät huomiota ja aikaa.

Kaikkea ei pidä ulkoistaa tekoälylle

Tämä ei tarkoita, että olisin ulkoistanut kaiken tekoälylle. Päinvastoin, se on apuväline, joka täydentää osaamistani ja vapauttaa aikaa siihen, mikä on olennaista: ajatteluun, luovuuteen ja yhteyksien luomiseen muiden kanssa.

Tekoäly ei korvaa ihmistä, mutta se voi antaa ihmiselle mahdollisuuden tehdä enemmän ja paremmin – ilman, että tarvitsee tuntea kiirettä. Toki se vaatii hieman harjoittelua, mutta se on meillä työelämässä kaikilla edessä.

Herää tietysti kysymys, voisinko vielä muokata omaa viestintääni, jotta kiireettömyys tulisi paremmin esille?

Miten voisin osoittaa selkeämmin sen, että kyse on hallinnan tunteesta ja tehokkuudesta, ei kiireestä? Tämä on ehdottomasti yksi kehittämisen paikka, johon aion tarttua.

Mutta entä sinä? Koetko kiireen tunnetta arjessasi?

Oletko jo hyödyntänyt tekoälyä apunasi, jos teet tietotyötä, jossa siitä voisi olla apua ajan säästöön ja työn laadun parantamiseen?

Jos toimit johtamistehtävässä ja haluat kuulla konkreettisesti lisää, voit varata linkistä maksuttoman tekoälydemon, jossa näytän, miten olen itse saanut lisää aikaa ja hyvinvointia itselleni.

Jukka Saksi
KTT, MBA, viestintä- ja tekoälykouluttaja, advisor
+358405018357
jukka.saksi@johtajaonmedia.fi

TILAA MAKSUTON UUDISTUSKIRJEENI

”Autan organisaatioita viestimään avoimesti ja hyödyntämään tekoälyä johtamisen, viestinnän ja arvojen vahvistamiseksi” kouluttajan sekä advisorin rooleissa.

Arvovalta-kirjan (2020) ja Johtaja on Media! -kirjan (2016) kirjoittaja. Toiminut yli 10 v johtamistehtävissä ennen yrittäjyyttä. Alunperin artesaani, jonka jälkeen aikuisopiskellut MBA ja kauppatieteiden tohtori. Väitöskirja finanssialan johtajuudesta (2013).

Löytyy Twitteristä, Linkedinistä, Facebookista, Instagramista, Threadsista ja BlueSkysta. Linkit sisältöihin ja palveluihin löytyvät täältä.