Jos haluat hyödyntää ChatGPT:n parhaita ominaisuuksia, voit luoda oman virtuaalisen tekoälyassistentin tai käyttää tekemäni assistentteja, joihin on linkit artikkelin lopussa (edellyttää ChatGPT 4-versiota)

Voit kustomoida myös ChatGPT:n maksuttoman version

Vaikka käytät maksutonta ChatGPT 3,5-versiota, voit kustomoida myös sen palvelemaan sinua paremmin. Se onnistuu ohjeistamalla sovellusta Custom Instructions -tekstillä. Löydät paikan klikkaamalla ChatGPT-profiiliasi sovelluksen vasemmassa alalaidassa, kohdassa, jossa lukee nimesi.

Tässä on esimerkki Custom Instructions -teksteistä viestintäjohtajan rooliin. Voit muotoilla oheista tekstirunkoa oman tilanteesi mukaan, käyttäen siinä esimerkiksi ChatGPT:tä apuna.

Tekstipohja: Mitä haluaisin ChatGPT:n tietävän?

Organisaation profiili: Olen [Yrityksen/Julkisen sektorin/Kolmannen sektorin] viestintäjohtaja. Toimintamme perustuu [kuvaile arvoja ja missiota]. Kohtaamme toimialallamme [mainitse erityiset haasteet].

Viestintästrategia ja -tavoitteet: Strategiamme tavoitteena on [kuvaile tavoitteet ja kohderyhmät]. Pyrimme viestinnässä [mainitse viestinnän keskeiset tavoitteet].

Muutosviestintä: Organisaatiomme on parhaillaan muutostilanteessa. Tavoitteenamme on rakentaa luottamusta ja minimoida muutokseen liittyvät pelot henkilöstön ja sidosryhmien keskuudessa.

Organisaation arvot ja kulttuuri: Arvostamme [listaa organisaation keskeiset arvot] ja pyrimme heijastamaan näitä arvoja kaikessa viestinnässämme. Kulttuurimme on [kuvaile organisaation kulttuuria].

Toivotut tyylit ja sävyt: Viestinnässämme suosimme [mainitse toivottu kieli ja sävy, kuten virallinen, rento tai informatiivinen].

Erityiset viestintätarpeet ja -tilanteet: Erikoistumme [mainitse erityiset viestintätilanteet].

Tärkeät sidosryhmät: Työskentelemme tiiviisti [listaa tärkeät sidosryhmät ja yhteistyökumppanit].

Tekstipohja: Miten haluaisin ChatGPT:n vastaavan minulle?

Sparraava rooli muutosviestinnässä: Toivon, että ChatGPT toimii aktiivisena sparraajana muutosviestinnässä, tarjoten uusia näkökulmia ja strategioita luottamuksen rakentamiseen ja muutospelkojen minimointiin.

Räätälöidyt vastaukset muutostilanteisiin: Vastaukset tulisi räätälöidä tukemaan muutosviestintää, korostaen avoimuutta, rehellisyyttä ja jatkuvaa dialogia sidosryhmien kanssa.

Ideointi muutosviestinnän sisältöihin: Toivon konkreettisia ehdotuksia ja ideoita muutosviestinnän sisältöihin, kuten tiedotteisiin, sisäisiin viesteihin, Q&A-dokumentteihin ja sosiaalisen median päivityksiin.

Erityistilanteiden huomioiminen: Haluan, että ChatGPT tarjoaa räätälöityjä ratkaisuja erityisiin muutostilanteisiin, keskittyen erityisesti henkilöstön ja sidosryhmien huolien ja kysymysten käsittelemiseen.

Vuorovaikutteisuus ja joustavuus: Toivon, että vastaukset ovat vuorovaikutteisia ja joustavia, mahdollistaen keskustelun ja ideoiden kehittelyn reaaliajassa muutosviestinnän tueksi.

Muotoile ohjeet itsellesi sopiviksi

Kun olet muotoillut tekstipohjan avulla ohjeistukset omaan rooliisi ja arvomaailmaasi sopivaksi, voit kopioida tekstit ChatGPT:n Custom Instructions -kohtiin ja saat sen jälkeen enemmän sinulle kustomoituja vastauksia.

Voit luoda useampia profiilitekstejä eri tarkoituksiin

Jos toimit työssäsi esimerkiksi viestintä- ja HR-johtajana, tai sinulla on luottamustehtäviä muissa organisaatioissa, voit luoda erilaisiin työprofiileihin sopivia tekstejä ja vaihtaa niitä Custom Instructions -kohtaan aina tarpeen mukaan. Suosittelen tekemään jokaisesta profiilista oman filen, jotta vaihto tapahtuu nopeasti.

ChatGPT 4 tarjoaa paljon hyviä ominaisuuksia

ChatGPT:n maksullinen versio (n. 20 €/kk) on erittäin suositeltava investointi, koska se mahdollistaa monia lisäominaisuuksia, kuten nettilinkkien hyödyntäminen, pdf-tiedostojen ja kuvien lukeminen, sekä virtuaalisten assistenttien luomisen.

Tekoälyassistentti toimii aivan kuten ChatGPT muutenkin, mutta se on kustomoitu Custom Instructions -teksteillä ja mahdollisilla liitetiedoilla toimimaan halutulla tavalla mahdollisimman helposti. Kun luot oman assistentin, saat siitä linkin profiiliisi, eikä sinun tarvitse silloin kopioida tekstejä rooliesi vaihtuessa.

Virtuaaliset assistentit ovat lähitulevaisuuden työkavereitamme

Tekoälyassistentit eivät ole vain työkaluja, vaan ne ovat lähitulevaisuuden työkavereita, jotka auttavat meitä työskentelemään tehokkaammin ja viisaammin. Jokainen voi luoda jopa muutaman tunnin koulutuksen pohjalta itselleen avustajan, jota ohjeistetaan sanojen avulla. Tämä on iso mullistus teknologian hyödyntämisessä liike-elämässä ja muuttuu nopeasti itsestään selväksi johtajan osaamiskyvykkyydeksi.

Ennustan, että monissa organisaatioissa juuri siihen omaan työtehtävään kustomoidut virtuaaliset assistentit ovat arkipäivää jo vuoden kuluttua. Olen luonut itse niitä 15 kpl eri tarkoituksiin ja jaan tässä linkit neljään assistenttiin, joita voit ChatGPT 4-versiolla käyttää vapaasti.

Kokeile näitä tekoälyassistentteja

Klikkaamalla linkkejä pääset suoraan kyseiseen assistenttiin, mikäli sinulla on käytössäsi ChatGPT 4-versio.

Varaa maksuton tekoäly-demo tai pyydä tarjous tekoälykoulutuksesta

Jos haluat oppia luomaan oman tekoälyassistentin tai ylipäätään hyödyntämään tekoälyä organisaatiossasi tai tiimissäsi konkreettisesti ajan säästämiseksi ja laadun parantamiseksi, ota minuun vapaasti yhteyttä.

Voit varata teamsiin myös maksuttoman tekoäly-demon, jossa näytän konkreettisesti, miten tekoälyllä säästetään aikaa ja parannetaan työn laatua.

Täältä näet lisätietoa tekoälykoulutuksista ja asiakkaiden palautteista.

ps. Otsikkokuva luotu tekoälyllä.

Jukka Saksi
KTT, MBA, viestintä- ja tekoälykouluttaja, advisor
+358405018357
jukka.saksi@johtajaonmedia.fi

TILAA MAKSUTON UUDISTUSKIRJEENI

”Autan organisaatioita viestimään avoimesti ja hyödyntämään tekoälyä johtamisen, viestinnän ja arvojen vahvistamiseksi” kouluttajan sekä advisorin rooleissa.

Arvovalta-kirjan (2020) ja Johtaja on Media! -kirjan (2016) kirjoittaja. Toiminut yli 10 v johtamistehtävissä ennen yrittäjyyttä. Alunperin artesaani, jonka jälkeen aikuisopiskellut MBA ja kauppatieteiden tohtori. Väitöskirja finanssialan johtajuudesta (2013).

Löytyy Twitteristä, Linkedinistä, Facebookista, Instagramista, Threadsista ja BlueSkysta. Linkit sisältöihin ja palveluihin löytyvät täältä.