Voisimme visioida julkisen sektorin johtamisen muutosta vuodelle 2030, jolloin osallistumme ehkä pääosaan kokouksista virtuaalisten assistenttiemme kautta, jotka tekevät kokouksista meille muistiot.

Tiivistys monesta eri lähteestä

Fokusoisin kuitenkin tähän päivään ja lähitulevaisuuteen. Olen tutkinut johtamista, tekoälyä, viestintää ja arvojen vaikutusta organisaatioihin. Omien kokemusteni ja tekoälykoulutusten perusteella olen hahmotellut, miltä julkisen sektorin johtoryhmätyöskentely voisi näyttää vuonna 2025. Toivottavasti tästä tiivistä näkymästä on sinulle hyötyä.

Ennen kokousta: Tehokas valmistautuminen tekoälyn avulla

Julkisen sektorin organisaatiot voivat hyödyntää generatiivista tekoälyä kokousten valmistelussa. Tekoälyanalytiikka auttaa tiivistämään tietoja ja suunnittelemaan kokouksia, vapauttaen johtajat keskittymään taktiseen ja strategiseen ajatteluun.

Kokouksen aikana: Dynaaminen yhteistyö ja päätöksenteko

Tekoäly tuo kokouksiin reaaliaikaisia tietoja ja ratkaisuehdotuksia. Sen visuaaliset esitykset auttavat ymmärtämään monimutkaisia aiheita ja tekevät päätöksenteosta tehokkaampaa. Henkilöstöä ja muita sidosryhmiä voidaan osallistaa reaaliaikaiseen keskusteluun ennen päätöksentekoa.

Kokouksen jälkeen: strategisten tavoitteiden seuranta ja toteutus

Kokouksen päätyttyä tekoäly laatii yhteenvedon keskustelusta sekä päätöksistä ja seuraa toimenpiteiden toteutusta, auttaen näin varmistamaan, että strategiset tavoitteet saavutetaan.

Generatiivisen tekoälyn merkitys julkisen sektorin johtoryhmille

Generatiivinen tekoäly edistää tehokkuutta, luovuutta ja yhteistyötä. Se auttaa johtoryhmiä pysymään ajan tasalla ja vastaamaan nopeasti muuttuviin olosuhteisiin. Se auttaa erityisesti kehittämään ajattelua ja ryhmädynamiikkaa luovemmin ja tehokkaammin.

Kutsu tutustumaan generatiivisen tekoälyn mahdollisuuksiin

Vaikka kuvaus vuoden 2025 kokouksesta on visio, nämä elementit ovat jo nyt toteutettavissa. Kannustan tutustumaan generatiivisen tekoälyn tarjoamiin mahdollisuuksiin. Linkkien kautta pääsette tutustumaan tekoälyselvityksiini. Jos aihe kiinnostaa, otathan yhteyttä keskustellaksemme lisää.

Jukka Saksi
KTT, MBA, viestintä- ja tekoälykouluttaja
+358405018357
jukka.saksi@johtajaonmedia.fi

TILAA MAKSUTON UUDISTUSKIRJEENI

”Autan organisaatioita viestimään avoimesti ja hyödyntämään tekoälyä johtamisen, viestinnän ja arvojen vahvistamiseksi”.

Arvovalta-kirjan (2020) ja Johtaja on Media! -kirjan (2016) kirjoittaja. Toiminut yli 10 v johtamistehtävissä ennen yrittäjyyttä. Alunperin artesaani, jonka jälkeen aikuisopiskellut MBA ja kauppatieteiden tohtori. Väitöskirja finanssialan johtajuudesta (2013).

Löytyy Twitteristä, Linkedinistä, Facebookista, Instagramista,  TikTokista, Threadsista ja BlueSkysta. Linkit sisältöihin ja palveluihin löytyvät täältä.