Uudet valtuustot valittiin vaikean muutostilanteen keskellä. Keväällä moni toivoi, että uusi valtuustokausi pääsisi alkamaan ilman koronarajoitteita, mutta näin ei käynytkään.

Kuntien päättäjät ovat historiallisen vaikeiden päätösten edessä. Valtuutettujen tapaa kommunikoida ja kohdella toisiaan, seurataan nyt tarkemmin kuin koskaan. Valtuutettujen keskustelu- ja viestintäkulttuuri vaikuttaa kunnan elinvoimaisuuteen, viihtyvyyteen ja maineeseen.

Yhteiset pelisäännöt vahvistavat kunnan mainetta ja elinvoimaisuutta

Kunnilla on nyt etsikkoaika osallistaa uudet valtuutetut ideoimaan parhaita pelisääntöjä yhteistyön mahdollistamiseksi. Kyse on kaikkien suomalaisten kannalta tärkeästä asiasta, koska meistä jokainen asuu jossain kunnassa.

Haasteellisessa toimintaympäristössä tarvitaan toisten mielipiteiden kunnioittamista, tilaa diversiteetille, liiallisen politisoitumisen välttämistä ja sovittelevaa viestintätapaa. Eli arkisemmin sanottuna valtuustot tarvitsevat nyt poikkeuksellisen selkeät ja yhdessä demokraattisesti laaditut pelisäännöt.

6 valtuustotyön perustarvetta

Toimivat pelisäännöt tukevat ainakin kuutta valtuustotyön perustarvetta:

  1. Kyvykkyyksiä, asioita voidaan viedä loppuun asti
  2. Autonomiaa, yhteisesti luodut pelisäännöt sitouttavat
  3. Yhteisöllisyyttä, parhaat käytänteet on luotu yhdessä
  4. Demokratiaa, jokaisen mielipide on ollut yhtä tärkeä
  5. Brändiä, rakentava ja johdonmukainen toiminta vahvistaa kunnan houkuttelevuutta ja mainetta
  6. Riskienhallintaa, riitaisa ja epäluottamusta henkivä valtuusto on kunnalle iso riskitekijä

Luodaan yhteiset pelisäännöt puolessa päivässä

Miltä kuulostaisi lähtökohta, että uusi valtuusto voisi luoda demokraattiset ja rakentavat pelisäännöt toiminnalleen puolessa päivässä? Koronaturvallisesti, paikasta riippumatta.

Se onnistuu ketterän yhteiskehittämisen ja hyvän valmistelun avulla. Esimerkiksi niin, että valtuuston jäsenet ideoivat parhaat käytänteet hyödyntämällä ohjatusti osallistamisen työkalua. Kahdella kysymyksellä voidaan hahmottaa nykytila ja jatkokysymyksillä priorisoidaan yhteiset pelisäännöt. Tämä kaikki voidaan toteuttaa etäyhteyksin muutamassa tunnissa, esimerkiksi osana valtuuston kehittämispäivää.

Lataa pdf-esite valtuuston pelisääntöjen luomisesta

Jos haluat lisätietoa, tutustu linkistä pdf-esitteeseen, jossa kuvataan nopea, ketterä ja kustannustehokas tapa. Ota yhteyttä ja pyydä valtuustollesi tarjous!

AVAA PDF-ESITTELY PELISÄÄNTÖJEN LUOMISESTA


Jukka Saksi
viestintävalmentaja ja tietokirjailija
+358405018357
jukka.saksi@johtajaonmedia.fi

Auttaa kiteyttämään arvoja ja viestimään luottamusta herättävästi. Konsultoi työyhteisöjä osallistamisen prosesseissa.

Arvovalta-kirjan (2020) ja Johtaja on Media! -kirjan (2016) kirjoittaja. Toiminut 15 vuotta esimies- ja johtamistehtävissä ennen siirtymistään viestintäyrittäjäksi. Alunperin artesaani, jonka jälkeen aikuisopiskellut MBA-tutkinnon ja väitellyt tohtoriksi johtajuudesta. Väitöskirja finanssialan johtajuuden murroksesta (2013).

Löytyy somesta nimellä @JukkaSaksi. Linkit kaikkiin sisältöihin löytyvät täältä.

PYYDÄ YHTEYDENOTTOA