Miten sote-alan asiakas- ja potilastyötä tekevät saadaan pidettyä tehtävissään?

Johtaja on Media! toteuttaa yhteistyökumppaniensa kanssa 2-vaiheisen yhteiskehittämisen, jonka tavoitteena on edistää missiota, että Suomi olisi maailman paras maa tehdä hoitotyötä. Parhaiten vastauksen asiaan tietävät työtä tekevät hoitajat ja siksi heitä halutaan kuulla aidosti.

8.-25.2.2021 haettiin hoitajien vastauksia kolmeen avainkysymykseen

Hoitajille tarjottiin yhteiskehittämisen kautta mahdollisuus kuvata työnsä veto- ja työntövoimatekijöitä, sekä ratkaisuehdotuksiaan. Hoitajat vastasivat 8.-25.2.2021 Innoduelin kautta kolmeen kysymykseen ja ottivat kantaa muiden anonyymeihin vastauksiin. Näin saimme strukturoidun listauksen tärkeimmistä vastauksista. Kysymykset olivat:

  • ”Mitä arvostat hoitajan työssä?”
  • ”Miten konkreettisesti kehittäisit hoitajan työtä?”
  • Mikä asia voisi ajaa pois hoitajan työstä?”

Osallistaminen valtakunnalliselta tasolta kohti yksittäisiä sote-organisaatioita

1-vaiheessa haettiin valtakunnallinen näkökulma osallistamalla kaikki halukkaat sote-sektorin hoitajat yhteiskehittämiseen. Vastaukset julkaistiin 25.2.2021. Linkki tuloksiin.

Loppuvuoden 2021 aikana syvennytään yksittäisten sote-organisaatioiden osallistamisiin. Halukkaille sote-työnantajille fasilitoidaan niiden omien hoitaja-työntekijöiden osallistaminen Innoduel-työkalua hyödyntäen. Kysymykset pohditaan fasilitaattorimme kanssa yhdessä ja tulosten hyödyntämisestä sekä julkaisemisesta päättävät organisaatiot itse. Me sparraamme saatujen tulosten käyttöä johtamisessa ja viestinnässä.

Lataa hoitajien jatko-osallistamisen esittely ja ota yhteyttä

Oheisesta linkistä voit ladata hoitajien työyhteisökohtaisen osallistavan prosessin kuvauksen pdf-tiedostona. Lataaminen ei edellytä yhteystietojen jättämistä.

Prosessi on kevyt, nopea ja kustannustehokas. Yhteiskehittämisen kustannus määräytyy sote-organisaation henkilömäärän perusteella. Kustannukset näkyvät esitteestä.

Jos hoitajapula on työyhteisöllesi haaste, ota vapaasti yhteyttä, niin kerron tarkemmin.

Jukka Saksi
KTT, MBA, viestintä- ja tekoälykouluttaja
+358405018357
jukka.saksi@johtajaonmedia.fi

TILAA MAKSUTON UUDISTUSKIRJEENI

”Autan organisaatioita viestimään avoimesti ja hyödyntämään tekoälyä johtamisen, viestinnän ja arvojen vahvistamiseksi”.

Arvovalta-kirjan (2020) ja Johtaja on Media! -kirjan (2016) kirjoittaja. Toiminut yli 10 v johtamistehtävissä ennen yrittäjyyttä. Alunperin artesaani, jonka jälkeen aikuisopiskellut MBA ja kauppatieteiden tohtori. Väitöskirja finanssialan johtajuudesta (2013).

Löytyy Twitteristä, Linkedinistä, Facebookista, Instagramista,  TikTokista, Threadsista ja BlueSkysta. Linkit sisältöihin ja palveluihin löytyvät täältä.