Miten sote-alan asiakas- ja potilastyötä tekevät saadaan pidettyä tehtävissään?

Johtaja on Media! toteuttaa yhteistyökumppaniensa kanssa 2-vaiheisen yhteiskehittämisen, jonka tavoitteena on edistää missiota, että Suomi olisi maailman paras maa tehdä hoitotyötä. Parhaiten vastauksen asiaan tietävät työtä tekevät hoitajat ja siksi heitä halutaan kuulla aidosti.

8.-25.2.2021 haettiin hoitajien vastauksia kolmeen avainkysymykseen

Hoitajille tarjottiin yhteiskehittämisen kautta mahdollisuus kuvata työnsä veto- ja työntövoimatekijöitä, sekä ratkaisuehdotuksiaan. Hoitajat vastasivat 8.-25.2.2021 Innoduelin kautta kolmeen kysymykseen ja ottivat kantaa muiden anonyymeihin vastauksiin. Näin saimme strukturoidun listauksen tärkeimmistä vastauksista. Kysymykset olivat:

  • ”Mitä arvostat hoitajan työssä?”
  • ”Miten konkreettisesti kehittäisit hoitajan työtä?”
  • Mikä asia voisi ajaa pois hoitajan työstä?”

Osallistaminen valtakunnalliselta tasolta kohti yksittäisiä sote-organisaatioita

1-vaiheessa haettiin valtakunnallinen näkökulma osallistamalla kaikki halukkaat sote-sektorin hoitajat yhteiskehittämiseen. Vastaukset julkaistiin 25.2.2021. Linkki tuloksiin.

Loppuvuoden 2021 aikana syvennytään yksittäisten sote-organisaatioiden osallistamisiin. Halukkaille sote-työnantajille fasilitoidaan niiden omien hoitaja-työntekijöiden osallistaminen Innoduel-työkalua hyödyntäen. Kysymykset pohditaan fasilitaattorimme kanssa yhdessä ja tulosten hyödyntämisestä sekä julkaisemisesta päättävät organisaatiot itse. Me sparraamme saatujen tulosten käyttöä johtamisessa ja viestinnässä.

Lataa hoitajien jatko-osallistamisen esittely ja ota yhteyttä

Oheisesta linkistä voit ladata hoitajien työyhteisökohtaisen osallistavan prosessin kuvauksen pdf-tiedostona. Lataaminen ei edellytä yhteystietojen jättämistä.

Prosessi on kevyt, nopea ja kustannustehokas. Yhteiskehittämisen kustannus määräytyy sote-organisaation henkilömäärän perusteella. Kustannukset näkyvät esitteestä.

Jos hoitajapula on työyhteisöllesi haaste, ota vapaasti yhteyttä, niin kerron tarkemmin.

Jukka Saksi
KTT, MBA, viestintä- ja arvovalmentaja, tekoälykouluttaja
+358405018357
jukka.saksi@johtajaonmedia.fi

TILAA JUKAN UUDISTUSKIRJE

”Autan organisaatioita viestimään avoimesti ja hyödyntämään tekoälyä johtamisen, viestinnän ja arvojen vahvistamiseksi”.

Arvovalta-kirjan (2020) ja Johtaja on Media! -kirjan (2016) kirjoittaja. Toiminut yli 10 v johtamistehtävissä ennen yrittäjyyttä. Alunperin artesaani, jonka jälkeen aikuisopiskellut MBA ja kauppatieteiden tohtori. Väitöskirja finanssialan johtajuudesta (2013).

Löytyy Twitteristä, Linkedinistä, Facebookista, Instagramista,  TikTokista ja BlueSkysta. Linkit sisältöihin ja palveluihin löytyvät täältä.