Oletko koskaan miettinyt, miten saat ChatGPT:stä irti parhaan mahdollisen avun? Vastaus piilee älykkäässä vuorovaikutuksessa ja tarkentavien kysymysten hyödyntämisessä. Tässä on tehokas strategia, jolla voit optimoida tekoälyavusteista keskustelua:
1) Aloita kysymyksellä: Mitä tietoa tarvitset minulta?
Kun esität tekoälylle kysymyksen, aloitustapasi voi ratkaista paljon. Yksi erinomainen keino on kysyä: ”Mitä tietoa tarvitsisit minulta, jotta voisit vastata asiaan X mahdollisimman kattavasti?”
Tämä avaa keskustelun ja saa tekoälyn tarjoamaan yleensä 5–8 tarkentavaa kysymystä, jotka auttavat määrittämään juuri oikean näkökulman.
2) Vastaa tekoälyn tarkentaviin kysymyksiin huolellisesti
Kun vastaat näihin kysymyksiin, annat tekoälylle mahdollisuuden täsmentää ymmärrystään, mikä johtaa alkuperäiseen kysymykseesi paljon täsmällisempiin ja hyödyllisempiin vastauksiin.
3) Pyydä tekoälyä luomaan laadukas prompti jatkoa varten
Nyt kun sinulla on laadukkaampi vastaus, voit pyytää ChatGPT:ä muotoilemaan siitä uuden, tarkennetun promptin, jota voit käyttää uudestaan vastaavanlaisiin kysymyksiin.
Tämä on tehokas tapa tallentaa ja käyttää hyväksi jo kerran saavutettua laatua. Näin hyödynnät tekoälyä paitsi kysymyksiisi vastaamiseen, myös oman tekoälyn käyttösi parantamiseen tulevaisuudessa.
Tämä 3-osainen menetelmä ei vain auta saamaan parempia vastauksia nyt, vaan kehittää myös taitojasi ChatGPT:n tehokkaana käyttäjänä pitkällä aikavälillä. Se on loistava tapa oppia samalla, kun saat hyödyllistä tietoa.
Kannustan kokeilemaan jo tänään.
Jukka Saksi
KTT, MBA, viestintä- ja tekoälykouluttaja, advisor
+358405018357
jukka.saksi@johtajaonmedia.fi
TILAA MAKSUTON UUDISTUSKIRJEENI
”Autan organisaatioita viestimään avoimesti ja hyödyntämään tekoälyä johtamisen, viestinnän ja arvojen vahvistamiseksi” kouluttajan sekä advisorin rooleissa.
Arvovalta-kirjan (2020) ja Johtaja on Media! -kirjan (2016) kirjoittaja. Toiminut yli 10 v johtamistehtävissä ennen yrittäjyyttä. Alunperin artesaani, jonka jälkeen aikuisopiskellut MBA ja kauppatieteiden tohtori. Väitöskirja finanssialan johtajuudesta (2013).
Löytyy Twitteristä, Linkedinistä, Facebookista, Instagramista, Threadsista ja BlueSkysta. Linkit sisältöihin ja palveluihin löytyvät täältä.