Haluaisin murtaa ajatusta siitä, etteikö etänä toteutetut viestintävalmennukset voisi olla tehokkaita, inspiroivia ja miellyttäviä.

Ensin haluaisin kuitenkin jakaa saamani mahtavan asiakaspalautteen:

Jarno Kinnunen, viestintäpäällikkö, Hoivatie:

”Jukan osallistava ja mukaansatempaava valmennus johtajuusviestinnästä innosti esihenkilöitämme pohtimaan viestinnän merkitystä esihenkilötyössä. Sparrauksella saimme vahvistusta ja erinomaisia työkaluja viestintäkulttuurimme rakentamiseen, jossa arvoilla ja oman työn näkyväksi tekemisellä on iso rooli. Vahva suositus!”

Vahvistetaan viestijöiden asemaa organisaatiossaan

Edellä mainittu esihenkilöiden valmennus toteutettiin Teamsin kautta. Tavoitteena oli herättää esihenkilöitä ajattelemaan viestintää uudella tavalla osana johtamistyötä ja ottamaan vastaan viestintäasiantuntijoiden tuki arjessa.

Lähdenkin siitä, että valmennusten tavoitteena on aina vahvistaa viestijöiden asemaa asiakkaan organisaatiossa. Se on mielestäni ainoa kestävä tapa kehittää parempaa johtajuutta viestinnän keinoin.

Huomioitavaa etävalmennuksessa

Keskeistä on kokemusteni mukaan huomioida etävalmennuksissa ainakin seuraavat asiat:

  • Osallistujille pitää tarjota konkreettista hyötyä
  • Valmentajan täytyy ymmärtää johdettavien työn arjen lainalaisuuksia, problematiikkaa ja mahdollisuuksia
  • Valmennuksen on oltava osallistavaa ja aktivoivaa
  • Taustalla hyvä ennakkosuunnittelu asiakkaan kanssa, jolloin valmennuksen tavoitteista on yhteinen näkemys
  • Valmentaja keskittyy sisältöön ja dialogiin valmennettavien kanssa, asiakas vastaa etäkokouksen järjestämisestä, osallistujien kutsumisesta sekä ryhmätöiden organisoinnista

Valmentajan fokus sisällössä ja dialogissa

Esihenkilöiden ja johdon etävalmennusten konsepti on testattu useamman vuoden aikana ja olen kehittänyt siitä vuorovaikutteisen ja kiinnostavan.

Konsepti toimii hyvin siten, että minä vedän valmennuksen kutsuttuna vieraana asiakkaani videoalustalla. Silloin voin valmentajana fokusoida kohderyhmälle kiinnostavaan ja hyödylliseen sisältöön ja käydä heidän kanssaan dialogia.

Jos samaan aikaan pitäisi kantaa vastuuta osallistujien kutsumisesta ja ryhmiin jakamisesta, veisi se fokusta valmennettavista ja huonontaisi valmennuskokemusta. Hyvin valmisteltuina etävalmennukset toimivat saumattomasti ja mukavasti.

Varaa linkistä kalenteriisi etävalmennuskonseptin esittely. Se ei sido mihinkään, mutta tarjoaa myös vinkkejä työyhteisön sisäisiin etävalmennuksiin.

Jukka Saksi
KTT, MBA, viestintä- ja tekoälykouluttaja, advisor
+358405018357
jukka.saksi@johtajaonmedia.fi

TILAA MAKSUTON UUTISKIRJEENI

”Autan organisaatioita viestimään avoimesti ja hyödyntämään tekoälyä johtamisen, viestinnän ja arvojen vahvistamiseksi” kouluttajan sekä advisorin rooleissa.

Arvovalta-kirjan (2020) ja Johtaja on Media! -kirjan (2016) kirjoittaja. Toiminut yli 10 v johtamistehtävissä ennen yrittäjyyttä. Alunperin artesaani, jonka jälkeen aikuisopiskellut MBA ja kauppatieteiden tohtori. Väitöskirja finanssialan johtajuudesta (2013).

Löytyy Twitteristä, Linkedinistä, Facebookista, Instagramista, Threadsista ja BlueSkysta. Linkit sisältöihin ja palveluihin löytyvät täältä.

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.