Toivottavasti te, joilla on näkemyksellisyyttä, uudistushalua ja kokemusta sote-sektorilta ja pelastustoimesta, suhtaudutte tuleviin aluevaaleihin avoimesti. Kannustan teitä harkitsemaan ehdokkuutta, mikäli arvomaailmaanne soveltuva puolue kysyy sitä.

Rohkenen olla sitä mieltä, ettei millään hyvinvointialueella valitettavasti ole pulaa vanhoja rakenteita säilyttävistä ehdokkaista. Sen sijaan tarvitsemme kipeästi ratkaisijoita siihen, että hyvinvointialueista rakentuu dynaamisia työyhteisöjä, joissa halutaan ja joissa jaksetaan työskennellä asiakkaita varten. Luottamustehtävät eivät voi olla palkkiovirkoja.

Hyvinvointialueuudistus toteutuu, vaikka olisi sen mallista eri mieltä

Uudistuksella on julkisessa keskustella melko huono maine ja on kaikkien kansalaisten etu, että hyvinvointialueille valitaan osaavat luottamushenkilöt. He tulevat päättämään siitä, ketkä johtavat lähihistoriamme suurimman liikkeenluovutuksen operatiivista toimintaa. Vastuu on suuri, toisaalta myös mahdollisuudet vaikuttaa ovat poikkeukselliset.

Vaikka olisimme uudistuksen mallista eri mieltä, se kuitenkin toteutetaan. Siksi kannustan kaikkia osapuolia fokusoimaan siihen, että aluevaaleissa valinnat kohdistuvat osaavimpiin henkilöihin. Se on ainoa tie siihen, että hyvinvointialueuudistuksesta tulee uudistus, eikä ylimääräinen hallintohimmeli vanhan päälle.

Turvallista loppuvuotta!

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Jukka Saksi
KTT, MBA, viestintä- ja tekoälykouluttaja
+358405018357
jukka.saksi@johtajaonmedia.fi

TILAA MAKSUTON UUDISTUSKIRJEENI

”Autan organisaatioita viestimään avoimesti ja hyödyntämään tekoälyä johtamisen, viestinnän ja arvojen vahvistamiseksi”.

Arvovalta-kirjan (2020) ja Johtaja on Media! -kirjan (2016) kirjoittaja. Toiminut yli 10 v johtamistehtävissä ennen yrittäjyyttä. Alunperin artesaani, jonka jälkeen aikuisopiskellut MBA ja kauppatieteiden tohtori. Väitöskirja finanssialan johtajuudesta (2013).

Löytyy Twitteristä, Linkedinistä, Facebookista, Instagramista,  TikTokista, Threadsista ja BlueSkysta. Linkit sisältöihin ja palveluihin löytyvät täältä.