Toivottavasti te, joilla on näkemyksellisyyttä, uudistushalua ja kokemusta sote-sektorilta, suhtaudutte tuleviin aluevaaleihin avoimesti. Kannustan teitä harkitsemaan ehdokkuutta, mikäli arvomaailmaanne soveltuva puolue kysyy sitä.

Rohkenen olla sitä mieltä, ettei millään hyvinvointialueella valitettavasti ole pulaa vanhoja rakenteita säilyttävistä ehdokkaista. Sen sijaan tarvitsemme kipeästi ratkaisijoita siihen, että hyvinvointialueista rakentuu dynaamisia työyhteisöjä, joissa halutaan ja joissa jaksetaan työskennellä asiakkaita varten. Luottamustehtävät eivät voi olla palkkiovirkoja.

Sote-uudistus toteutuu, vaikka olisi sen mallista eri mieltä

Sote-uudistuksella on julkisessa keskustella melko huono maine ja on kaikkien kansalaisten etu, että hyvinvointialueille valitaan osaavat luottamushenkilöt. He tulevat päättämään siitä, ketkä johtavat lähihistoriamme suurimman liikkeenluovutuksen operatiivista toimintaa. Vastuu on suuri, toisaalta myös mahdollisuudet vaikuttaa ovat poikkeukselliset.

Vaikka olisimme uudistuksen mallista eri mieltä, se kuitenkin toteutetaan. Siksi kannustan kaikkia osapuolia fokusoimaan siihen, että aluevaaleissa valinnat kohdistuvat osaavimpiin henkilöihin. Se on ainoa tie siihen, että sote-uudistuksesta tulee uudistus, eikä ylimääräinen hallintohimmeli vanhan päälle.

Turvallista loppuvuotta!

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.


Jukka Saksi
viestintävalmentaja ja tietokirjailija
+358405018357
jukka.saksi@johtajaonmedia.fi

Auttaa kiteyttämään arvoja ja viestimään luottamusta herättävästi. Konsultoi työyhteisöjä osallistamisen prosesseissa.

Arvovalta-kirjan (2020) ja Johtaja on Media! -kirjan (2016) kirjoittaja. Toiminut 15 vuotta esimies- ja johtamistehtävissä ennen siirtymistään viestintäyrittäjäksi. Alunperin artesaani, jonka jälkeen aikuisopiskellut MBA-tutkinnon ja väitellyt tohtoriksi johtajuudesta. Väitöskirja finanssialan johtajuuden murroksesta (2013).

Löytyy somesta nimellä @JukkaSaksi. Linkit kaikkiin sisältöihin löytyvät täältä.

PYYDÄ YHTEYDENOTTOA