Olen viime aikoina pohtinut tekoälyn roolia nykyaikaisessa työyhteisössämme, erityisesti sen vaikutusta hyvinvointiimme.

Työn tekemisen tavat muuttuvat

Tekoälyn myötä työskentelytapamme ovat muuttumassa – ja uskon, että tässä muutoksessa meillä on ainutlaatuinen mahdollisuus asettaa hyvinvointi etusijalle Jo useissa organisaatioissa on tekoälyn avulla voitu tehostaa tiettyjä työprosessien osia, mikä on vapauttanut kallisarvoista aikaa ja parantanut työn laatua.

Itselläni on paljon hyviä kokemuksia tekoälystä

Omassa työssäni olen huomannut, kuinka tekoäly on tuonut lisäpäivän työviikkooni, vähentäen kiireen tuntua ja inspiroiden uudella tavalla. Tämä ei ole ainoastaan parantanut työni laatua, vaan myös synnyttänyt positiivisia kokemuksia, jotka vahvistavat työn iloa ja hallinnan tunnetta.

Työelämä on monelle todella haasteellinen juuri nyt

Uskon, että kun työolosuhteet paranevat, se edistää merkittävästi hyvinvointiamme.

Tämä on erityisen tärkeää nykyisessä työelämän kontekstissamme, joka on monille haasteellinen. Jos emme voi hyvin, tuottavuutemme kärsii ja työpaikkamme viehätysvoima heikkenee.

Kyse on paljon kulttuurillisen muutoksen johtamisesta

Siksi onkin tärkeää kiinnittää huomiota siihen, miten tekoälymuutosta johdetaan. Rakennammeko kulttuuria, joka kasvattaa epäluuloa ja pelkoja, vai suhtaudummeko muutoksiin uteliaisuudella ja valppaudella?

Omissa koulutuksissani jaan muutoksen kolmeen osaan:

  • Henkilökohtainen tekoälyn opettelu ja hyödyntämien omassa työssä
  • Tiimityöskentely tekoälyn avulla
  • Uteliaan ja valppaan muutoskulttuurin luominen työyhteisöön

Kysymyksiä sinulle

Miten sinä näet tekoälyn ja hyvinvoinnin yhteyden?  Uskotko, että tekoälyn avulla voidaan parantaa työyhteisömme hyvinvointia? Entä millaisia eettisiä näkökulmia sinulla on tekoälyn käyttöön työyhteisöissäsi? Onko tekoälyn ja hyvinvoinnin yhteensovittaminen sinunkin mielestäsi työyhteisön muutoksen avain?

Varaa maksuton tekoälydemo

Jos tekoäly ei ole vielä kovin tuttu ja toimit johtamistehtävissä, tarjoan rajatun määrän maksuttomia henkilökohtaisia tai ryhmäkohtaisia tekoälydemoja teamsin kautta. Näytän niissä konkreettisesti, miten olen aikaa säästänyt. Varaa ilmainen demo kalenterilinkistä nyt.

ps. Olen kiitollinen jos jaat tätä artikkelia, jotta saamme aiheesta laajaa keskustelua johtamisen kehittämiseksi.

Jukka Saksi
KTT, MBA, viestintä- ja tekoälykouluttaja
+358405018357
jukka.saksi@johtajaonmedia.fi

TILAA MAKSUTON UUDISTUSKIRJEENI

”Autan organisaatioita viestimään avoimesti ja hyödyntämään tekoälyä johtamisen, viestinnän ja arvojen vahvistamiseksi”.

Arvovalta-kirjan (2020) ja Johtaja on Media! -kirjan (2016) kirjoittaja. Toiminut yli 10 v johtamistehtävissä ennen yrittäjyyttä. Alunperin artesaani, jonka jälkeen aikuisopiskellut MBA ja kauppatieteiden tohtori. Väitöskirja finanssialan johtajuudesta (2013).

Löytyy Twitteristä, Linkedinistä, Facebookista, Instagramista,  TikTokista, Threadsista ja BlueSkysta. Linkit sisältöihin ja palveluihin löytyvät täältä.