Arvoisat uudet aluevaltuutetut:

Onnittelut! Vaalityö historiallisen suuressa yhteiskunnallisessa uudistuksessa johti siihen, että sinut valittiin yhdeksi hyvinvointialueesi avainhenkilöksi.

Aloitatte työnne vaikeassa toimintaympäristössä, sodan heijasteiden, suurten taloudellisten haasteiden ja työvoimapulan ympäröiminä. Korona kiusaa edelleen. Teidän valtuutettujen välinen yhteistyö onkin tärkeämpää kuin koskaan aiemmissa vaaleissa.

Kannustaisin siihen, että valtuustotyössä siirretään omat egot ja puolueen edut toisarvoisiksi tekijöiksi ja haetaan alusta lähtien yhteisiä arvoja, strategisia linjauksia ja toisia kunnioittavia pelisääntöjä. Siihen voi jokainen valtuutettu osaltaan vaikuttaa.

Mitä jos hyvinvointialueen johtamisen kulmakivi on ajatus siitä, että asiakas on omistaja ja johtamisen tärkein tehtävä on henkilöstön hyvinvointi? Niin, että kaikki valinnat ja päätökset tähtäisivät sen vahvistamiseen ja puolustamiseen? Uskon, että siinä piilee suuri mahdollisuus.

Nyt luodaan uuden työyhteisön työnantajakuvaa ja koko johtamisjärjestelmän tulisi tähdätä henkilöstön toimintaedellytyksiin. Vain sitä kautta voidaan palvella asiakkaat hyvin ja saavuttaa muutkin tavoitteet.

Luottamus syntyy teoista ja tarvitaan rohkeutta toteuttaa uudistuksia. Yksi keskeinen vastuullisuusteko on valita hyvinvointialueen johtoon heitä, jotka kykenevät luomaan työyhteisöön luottamuksellisen ja asiakaslähtöisen ilmapiirin. Avoin, proaktiivinen, arvopohjainen ja osallistava viestintä on siinä yhtälössä tärkeää.

Pääsette nyt osoittamaan, että annetut äänet ohjautuivat oikeisiin osoitteisiin. Onnea tärkeään työhön!

Jukka Saksi
KTT, viestintä- ja arvovalmentaja
+358405018357
jukka.saksi@johtajaonmedia.fi

Valmentaa organisaatioita teemoissa johtajuus, arvot ja viestintä.

Arvovalta-kirjan (2020) ja Johtaja on Media! -kirjan (2016) kirjoittaja. Toiminut yli 10 v esimies- ja johtamistehtävissä ennen viestintäyrittäjyyttä. Alunperin artesaani, jonka jälkeen aikuisopiskellut MBA ja kauppatieteiden tohtori. Väitöskirja finanssialan johtajuuden murroksesta (2013).

Löytyy Twitteristä, Linkedinstä, Instagramista ja Mastodontista. Linkit kaikkiin sisältöihin löytyvät täältä.

Voit tilata Jukan sparraamaan alla olevasta linkistä!

PYYDÄ YHTEYDENOTTOA