Työyhteisön luottamuskatsaus

Viranomaiset eivät ole koskaan ollut niin vahvan julkisen arvioinnin alla kuin viimeisen koronavuoden aikana.  Myös yrityksiin ja 3. sektorin työyhteisöihin kohdistuu paljon odotuksia. Vaikka suuri osa toimii vastuullisesti ja luottamusta rakentavasti, medianäkyvyys nostaa yleensä esiin kriittiset tilanteet. Kyse on pitkälti luottamuksesta.

Kriisiaikana henkilöstön kuuntelu on erityisen tärkeää

Nyt kannattaa panostaa henkilöstöön. On tärkeää työntekijäkokemusta, hyvinvointia, vastuullisuutta ja henkilöstöjohtamista, että tunnitetaan organisaation luottamuksen tila. Se on myös luottamuskriisien ennaltaehkäisyä.

3 kysymystä työyhteisön luottamuksen tilasta

Luottamuskatsaus selvittää nopeasti henkilöstön kokemukset ja kehittämisideat luottamuksen suhteen. Kevyen yhteiskehittämisen avulla henkilöstö vastaa seuraaviin kysymyksiin:

  1. Mitä sinulle tulee mieleen sanasta luottamus meidän organisaatiossamme?
  2. Mitkä teot rapauttavat luottamusta organisaatiossamme?
  3. Mitkä teot rakentavat luottamusta organisaatiossamme?

Tuloksena tehtävälistaus

Luottamuskatsaus toteutetaan Innoduel-osallistamisen työkalulla, jonka avulla saadaan esiin henkilöstön tärkeimmät mielipiteet strukturoidusti. Niistä muodostuu konkreettinen tehtävälistaus, jonka avulla työyhteisön luottamusta voidaan varmistaa ja vahvistaa.

Sparraus impelentoinnista ja luottamusviestinnästä

Osallistamisen jälkeen KTT Jukka Saksi sparraa johtoa siitä, kuinka työyhteisön luottamusta voidaan tulosten avulla vahvistaa. Kannustamme myös viestimään osallistamisen jälkeen ulospäin keskeiset esiin nousseet aiheet ja toimenpiteet, joita luottamuksen eteen aiotaan jatkossa työyhteisössä tehdä.

Se on 2020-luvun kasvollista, proaktiiviista ja arvopohjaista johtajuutta, jota mediallistuneessa ympäristössä nyt tarvitaan.

Osallistaminen on yksinkertaista ja nopeaa

Henkilöstön osallistaminen luottamuskeskusteluun on nopeaa ja kustannustehokasta. Prosessi vie osallistujilta aikaa 5 minuuttia ja vastaaminen onnistuu miltä tahansa älylaitteelta ilman appien lataamista.

Sisältö ja hinta

Luottamuskatsauksen sisältö:

  • Valmistelupalaveri asiakasorganisaation avainhenkilön kanssa (aikataulu, roolitukset, vinkit osallistujien kutsumiseen)
  • Osallistavan kyselyn toteutus (fasilitaattori)
  • Tulosraportti (pdf)
  • Tulosten läpikäynti asiakkaan edustajien kanssa ja sparraus tiedon hyödyntämisestä sekä luottamusviestinnästä (Jukka Saksi)

Luottamuskatsauksen hinta on 3.900 € + alv 24%.

Hinta on voimassa 30.4.2021 mennessä tehtyihin varauksiin. Prosessin toteutus sovitaan erikseen asiakkaan toiveiden mukaisesti.

TILAA LUOTTAMUSKATSAUS TYÖYHTEISÖLLESI

Tilaa Luottamuskatsaus tai kysy lisätietoja

Jätä ystävällisesti yhteystietosi tai ota suoraan yhteyttä Jukka Saksiin 040-501 8357 / jukka.saksi@johtajaonmedia.fi.

Kirjoittajasta:

Jukka Saksi     

viestintävalmentaja ja tietokirjailija

+358405018357

jukka.saksi@johtajaonmedia.fi

Auttaa kiteyttämään arvoja ja viestimään luottamusta herättävästi. Konsultoi työyhteisöjä osallistamisen prosesseissa.

Arvovalta-kirjan (2020) ja Johtaja on Media! -kirjan (2016) kirjoittaja. Toiminut 15 vuotta esimies- ja johtamistehtävissä ennen siirtymistään viestintäyrittäjäksi. Alunperin artesaani, jonka jälkeen aikuisopiskellut MBA-tutkinnon ja väitellyt tohtoriksi johtajuudesta. Väitöskirja finanssialan johtajuuden murroksesta (2013).

Löytyy somesta nimellä @JukkaSaksi. Linkit kaikkiin sisältöihin löytyvät täältä.

PYYDÄ YHTEYDENOTTOA
Johtaja on Media! on arvojen kiteyttämiseen ja osallistamiseen erikoistunut viestintätoimisto. Haluamme osaltamme rakentaa vahvempaa johtajuutta ja luottamusta. Jos olet kiinnostunut johtajuudesta, arvoista ja viestinnästä, seuraa sisältöjämme TwitterissäLinkedinissäFacebookissaInstagramissa ja Youtubessa
Voit myös tilata uutiskirjeemme