Vaikuttaminen on jokaisen johtajan ja useimpien asiantuntijoiden elinehto. Kuinka olla aktiivinen ja tehokas viestijä, mutta ei kuitenkaan polttaa itseään loppuun ajankäytön suhteen?

Esittelen 5 tapaa hyödyntää ilmaista ChatGPT:tä viestijän työkaluna.

Maksuton työkalu työn tehostamiseen

ChatGPT on OpenAI:n lanseeraama chatbot ja virtuaaliavustaja. Se on varsin loistava työkalu johtajille ja asiantuntijoille, jotka haluavat tehostaa ajankäyttöään ja monipuolistaa sisältöjään eri viestintäkanavilla.

1.Blogien kirjoittaminen

ChatGPT auttaa löytämään uusia ja mielenkiintoisia aiheita blogipostauksiin sekä antaa ideoita sisältörungoiksi. Sovelluksen avulla voit myös nopeasti kirjoittaa ja muokata tekstiä, mikä säästää aikaa ja parantaa kirjoitusprosessin tehokkuutta.

2. Some-postaukset

ChatGPT:n avulla voit tiivistää ajatuksiasi ja huomioitasi some-postauksiksi eri kanaviin. Voit myös hyödyntää blogin sisältöä lyhentämällä sen tietyn mittaiseksi sopivaksi some-postaukseksi tai päinvastoin. Tämä auttaa sinua jakamaan tärkeitä viestejä nopeasti ja tehokkaasti.

3. Videot ja podcastit

Sama idea kuin blogeissa, ChatGPT:n avulla voit kirjoittaa skriptejä ja hioa niitä. Tekstiä voi myös hyödyntää PictoryAI -tyylisissä sovelluksissa, joissa toteutetaan videoita puheen, taustamusiikin ja lyhytvideoiden avulla. Tämä mahdollistaa monipuolisten sisältöjen tuottamisen eri kanaville.

4. Haastattelut

ChatGPT on oiva työkalu haastatteluihin valmistautumiseen, niin haastattelijana kuin haastateltavana. Voit valmistella kysymyksiä ja vastauksia sekä luoda haastattelulle toimivan rungon. Tämä auttaa sinua varautumaan haastatteluun paremmin ja tekemään siitä onnistuneen.

5.Teams-kokoukset

ChatGPT mahdollistaa Teams-kokouksen tekstittämisen ja muokkaamisen haluttuun muotoon. Voit sen jälkeen lähettää sen kokoukseen osallistuneille muistiona tai tehdä siitä vaikka blogikirjoituksen. Tämä auttaa sinua jakamaan kokouksen tärkeimmät viestit tehokkaasti ja hyödyntämään kokouksessa käytyjä keskusteluja eri tarkoituksiin.

Tekoäly ei tee sinusta brändiä

Nämä olivat vain muutamia esimerkkejä siitä, kuinka hyödyntää sovellusta viestinnän ja sisällöntuotannon tehostamisessa. On hyvä muistaa, että näkemyksellisyys ja asiantuntijuus lähtee edelleen ihmisestä. Samoin henkilöbrändi, jonka tueksi ja vahvistukseksi voit hyödyntää ChatGPT:tä, mutta tekoäly ei tee sinusta brändiä.

Myös varoituksen sana paikallaan, ettei tekoälysovelluksille pidä antaa mitään sellaista tietoa, jota ei saisi Googlessa näkyä.

Tekoälyn tuottamia kuvia

Saatoit ihmetellä, mitä artikkelissa olevat kuvat tarkoittivat? Ne liittyvät aiheeseen siinä määrin, että ne on graafikko Miika Saksin tekemiä kuvia tekoälyä hyödyntäen. Toteutin toukokuussa 2023 40 viestintäjohtajan syvähaastattelut, joissa kysyn heidän näkemyksiään tekoälyn vaikutuksista viestinnän arkeen ja johtamiseen. Linkki tuloksiin.

Samalla kysyn mielipiteitä tekoälyllä tuotetuista valokuvista ja käytän Miikan tekemiä kuvia esimerkkeinä. Tekoälyä käytetään jo nyt paljon viestinnässä ja markkinoinnissa. Joudumme luomaan jokaisessa organsiaatiossa suhtautumisemme ilmiöön. Tuotamme Miikan kanssa organisaatioille uniikkeja tekoälykuvia. 

Jos et ole vielä tutustunut, kannustan luomaan tunnukset ja kokeilemaan ChatGPT:tä.

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Jukka Saksi
KTT, MBA, viestintä- ja tekoälykouluttaja, advisor
+358405018357
jukka.saksi@johtajaonmedia.fi

TILAA MAKSUTON UUDISTUSKIRJEENI

”Autan organisaatioita viestimään avoimesti ja hyödyntämään tekoälyä johtamisen, viestinnän ja arvojen vahvistamiseksi” kouluttajan sekä advisorin rooleissa.

Arvovalta-kirjan (2020) ja Johtaja on Media! -kirjan (2016) kirjoittaja. Toiminut yli 10 v johtamistehtävissä ennen yrittäjyyttä. Alunperin artesaani, jonka jälkeen aikuisopiskellut MBA ja kauppatieteiden tohtori. Väitöskirja finanssialan johtajuudesta (2013).

Löytyy Twitteristä, Linkedinistä, Facebookista, Instagramista, Threadsista ja BlueSkysta. Linkit sisältöihin ja palveluihin löytyvät täältä.