Tässä yksi yksinkertainen ja välittömästi työtä nopeuttava tapa, jota olen itse hyödyntänyt valmistellessani muutosjohtamisen, viestinnän, arvoympäristön ja tekoälymurroksen koulutuksia. Voit kysyä tekoälyltä apua esim. 3+1 vaiheen kautta:

Mitä tietoa tarvitset auttaaksesi?

Jos haluat saada tekoälyltä paremmin räätälöityjä vastauksia, kysy siltä, mitä taustatietoa se tarvitsee auttaaksesi sinua:

Mitä tietoja tarvitset, jotta voit auttaa minua suunnittelemaan osallistavan ja tehokkaan koulutuksen aiheesta X?”

Saat vastauksena tekoälyltä luultavasti 5-8 kohtaa, joihin vastaamalla pääsette yhdessä eteenpäin.

Ennakkokysymyksiä koulutukseen ja kokoukseen osallistuville

Voit kysyä sen jälkeen tekoälyltä ehdotuksia siihen, mitä sinun kannattaa kysyä osallistujilta etukäteen:

Minkälaisia ennakkokysymyksiä minun kannattaisi lähettää koulutettaville, jotta voin valmistautua paremmin ja saada heidät orientoitumaan koulutukseen?

Saat jälleen luultavasti tekoälyltä 5-8 ehdotusta kysymyksistä, joista voit valita mielestäsi tärkeimmät ja parhaat tai pyytää niihin täsmennyksiä.

Koulutuksen runko ja sisältöehdotukset

Kun olet antanut lähtötietoja ja valinnut ennakkokysymykset, voit pyytää niiden pohjalta ehdotuksia koko koulutuksen tai kokouksen agendasta:

Huomioiden valitsemani ennakkokysymykset, luo minulle ehdotus koulutuksen rungosta. Sisällytä siihen taukoja, yksilö- ja ryhmätehtäviä, sekä xx xx...”

Tekoäly luo sinulle ehdotuksen rungosta, jota voit työstää ja pyytää siihen rajattomasti uusia versioita.

Analysoi tekoälyllä saamasi vastaukset

Kun olet valinnut ja lähettänyt ennakkokysymykset kouluteksen tai kokouksen osallistujilta ja saat heiltä vastaukset, voit hyödyntää jälleen tekolyä niiden analysoinnissa. On tärkeää muistaa poistaa niistä tunnisteet, kuten nimet ja muut salassa pidettävät asiat ja antaa vastaukset sen jälkeen tekoälyn tiivistettäviksi.

Voit pyytää esim. ”Analysoitko oheiset koulutettavien ennakkotehtävien vastaukset ja tiivistä ne viiteen keskeiseen huomioon.

Tekoäly antaa sinulle tiivistelmän ja jos et ole siihen tyytyväinen, voit pyytää useita versioita. Hyödynnä tiivistelmää valmistelussa ja voit pyytää vielä tekoälyä luomaan esim. PowerPoint-tekstit:

”Luo minulle tiivistelmästä selkeät ja informatiiviset bullet-pointit PowerPoint-kalvoihin”.

Pyydä jatkoversioita seuraaviin koulutuksiin

Voit jatkaa työstämistä koneen tai itsesi kanssa loputtomiin. Ja kun olet luonut hyvän koulutusrungon, voit pyytää tekoälyä soveltamaan siitä uusia versioita teemojen ja kohderyhmien perusteella seuraaviin koulutuksiin. Tällä tavalla säästät aikaa, olet selkeämpi ja tuotat enemmän arvoa kohtaamisiin.

Ja luonnollisesti tämä sama metodi toimii esimerkiksi työyhteisösi ideariihissä, joihin tekoäly kannattaa osallistaa mukaan.

Lisätietoja tekoälystä ja sen hyödyntämisestä

Toivottavasti sait vinkeistä hyötyä. Jos haluat keskustella johtamisen ja viestinnän kontekstissa tekoälymatkasta arkijärkisesti, ilman akateemisia ja teknisiä hienouksia, ota vapaasti minuun yhteyttä.

Tutustu myös linkeistä tuoreisiin selvityksiini sekä tekoälykoulutuksiini, jotka on räätälöity erityisesti eri sektoreiden johdolle, viestintätiimeille ja asiantuntijoille.

ps. Otsikkokuva luotu tekoälyllä.

Jukka Saksi
KTT, MBA, viestintä- ja tekoälykouluttaja, advisor
+358405018357
jukka.saksi@johtajaonmedia.fi

TILAA MAKSUTON UUDISTUSKIRJEENI

”Autan organisaatioita viestimään avoimesti ja hyödyntämään tekoälyä johtamisen, viestinnän ja arvojen vahvistamiseksi” kouluttajan sekä advisorin rooleissa.

Arvovalta-kirjan (2020) ja Johtaja on Media! -kirjan (2016) kirjoittaja. Toiminut yli 10 v johtamistehtävissä ennen yrittäjyyttä. Alunperin artesaani, jonka jälkeen aikuisopiskellut MBA ja kauppatieteiden tohtori. Väitöskirja finanssialan johtajuudesta (2013).

Löytyy Twitteristä, Linkedinistä, Facebookista, Instagramista, Threadsista ja BlueSkysta. Linkit sisältöihin ja palveluihin löytyvät täältä.